Bestuur

Geplaatst op 15 januari, 2018

Druk bezochte Nieuwjaarsreceptie.

De Nieuwjaarsreceptie van de Groenlose Hengelsport Vereniging die woensdag 10 januari is gehouden is druk bezocht. Ditmaal wederom een zeer interessante spreker in de persoon van Reijer Kros. Een zeer vervente vijvervisser en die zeer actief is in de commerciële visserij. Een echte topper dus.

Reijer liet deze avond de aanwezigen kennis maken met de wereld van het vissen op Commercials. Dit zijn vijvers waar je tegen een kleine vergoeding karpers kunt vangen zowel met de vaste stok als de feeder. Je moet hier natuurlijk wel het juiste materiaal voor hebben. Ook heeft Reijer een eigen website speciaal voor het vissen op commerials namelijk; uitslagenwedstrijdvissen.nl

Bankmanagement

De visplek tip top in orde maken noemt Reijer 'Bankmanagement' en een heel scala aan handelingen vallen hieronder. Bijvoorbeeld de kist goed recht zetten, leefnet goed vastmaken, zorgen dat de schepnetsteel vrij ligt, strategische plek voor de topsets ,de rollers recht achter je neer zetten en als alles staat zoals het zou moeten dan kun je het voer en je pellets gaan weken.

Soorten Commerials

Hierna kwamen de soort commercials aanbod, die alsvolgt te onderscheiden zijn:

Snake lakes dit is een langgestrekte vijver waar je meestal tegen de kant aan zit te vissen.

Pellet Waggler / Feeder vijvers deze manier van vissen wordt op grote vijvers gebruikt.

Vaste stok vijvers hiermee kun je op alle vijvers uit de voeten.

Margin vissen

Dit is vissen met een speciale karperhengel dicht onder de kant. Reijer Kros had  nog wel wat tips voor het aanvoeren bij aanvang van een Margin wedstrijd.

Voor het aanvoeren op 11 ½ of 13 meter heeft hij de volgende tips:

Tips voor elastiek en haakkeuze

Algemene tips

Tussendoor werden er heel wat vragen gesteld en volgens Reijer Kros heeft het vissen op Commercials de toekomst. We staan hier in Nederland nog maar aan het begin van de verdere ontwikkeling. Voorzitter Erik Mentink bedankte na afloop Reijer Kros voor de leerzame avond en hij ontving het boek over de Grolse gracht en een pracht van een verjaardagskalender uit handen van Martin Kampshof.

Er werd nog gezellig nagepraat en alle uitgestalde hengels en vismateriaal kon na afloop worden bekeken en aangeraakt. Hiervan werd veel gebruik gemaakt. Al met al kan geconcludeerd worden dat we een zeer mooie en interessante Nieuwjaarsreceptie hebben gehad over een soort visserij waar we nog veel meer gaan horen.

Nieuwe clubkleding

Inmiddels zat Henk Geurkink klaar om de nieuwe clubkleding van de GHV uit reiken aan degen die deze besteld hadden. Prachtige warme fleece jassen waarmee de vissers gezien mogen worden. De Grolse vissers zitten er weer netjes bij aan het water vanaf nu. Hiermee wordt een mooi visitekaartje afgegeven.

 

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.