wedstrijdverslag

Geplaatst op 06 augustus, 2017

Leo Helmers wint Open Groenlose 2017

Zaterdag 5 augustus deden maar liefst 58 vissers een gooi naar de titel winnaar van de Open Groenlose 2017 om zodoende het felbegeerde Grols Kanon in het bezit te krijgen. De wedstrijdcommissie had 4 vakken uitgezet aan de Grolse Gracht en na het welkomstwoord van voorzitter Erik Mentink om 07.00u kon er geloot worden en konden de vissers naar hun plek vertrekken om daar alles in gereedheid te brengen voor het beginsignaal wat om 8.30u zou volgen.

Klooster tuin

In het vak Kloostertuin/Deken Hooijmansingel werden veruit de meeste vissen gevangen (557) al waren deze veelal klein van stuk. De op plek 1 zittende Arnd Los wist als enige in dit vak een brasem te vangen maar met de huidige puntentelling (zowel voor aantal als gewicht een vakpunt) was dit niet voldende voor de vakwinst want deze ging naar Grollenaar Henk Geurkink die vandaag van alle deelnemers de meeste vissen wist te vangen; 69 stuks

In het vak Ravelijn/Houtwal werden in totaal 312 vissen gevangen waaronder enkele brasems en hier was het Ton van Leeuwen die vissend naast de invalidensteiger zowel de meeste vis in aantal (50) en gewicht (3600gr) wist te vangen.

Malibaan

Bij het vak De Maliebaan was het voor een groot aantal deelnemers schrapen om aan een leuk aantal vissten te komen al het viel het totale aantal met 322 stuks niet tegen. Hier was het good old Leo Helmers uit Groenlo die zowel in aantal (57) als gewicht (1140gr) het vak wist te winnen.

Het vak Hertenkamp werd het vak met uitersten want hier werden weinig (213) vissen gevangen maar werd wel het meeste (18915gr) gewicht gevangen waaronder een tiental brasems. Rene Kruk uit Dieren wist er zelfs 4 te vangen. Door de grillige uitkomst van aantallen en gewicht wist hier Theo Pelgrim uit Brummen er met 6 vakpunten  met de vakwinst vandoor te gaan.

Nadat alle uitslagen verwerkt waren kon Erik Mentink beginnen met de prijsuitreiking en bleek uiteindelijk Leo Helmers er met het felbegeerde Grols Kanon vandoor te gaan omdat hij 7 vissen meer wist te vangen dan Ton van Leeuwen. Ook mocht Leo de kleinere versie van het Grols Kanon in ontvangst nemen omdat hij ook de beste Grolse visser was.

Van links naar Rechts Tom van leeuwen, Leo Helmers, Henk Geurkink en Theo Pelgrim.

Einduitslag;

1 Leo Helmers 2 vakpunten 57 vissen 1140  gram 
2 Ton van Leeuwen 2 vakpunten 50 vissen 3600  gram
3 Henk Geurkink 3 vakpunten 69 vissen 1125  gram
4 Theo Pelgrim 6 vakpunten 23 vissen 2115  gram

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde Open Groenlose 2017 met in totaal 1374 vissen met een gwicht van ruim 50 kilo.

We willen iedereen die heeft geholpen met de wederom vlekkeloze organisatie bedanken voor hun inzet en hulp. 

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.