Wedstrijdverslag

Geplaatst op 27 augustus, 2018

Vierde IJsselCup wedstrijd wederom prooi voor Remko Stöteler

Alwin Bessels wint met overmacht vak A.

Zondag 26 augustus was het dan eindelijk weer zover. Na twee maanden geen wedstrijd in competitieverband mochten de heren hun kunsten weer gaan vertonen aan de IJssel. De goede tijd aan de IJssel is weer aangebroken dus waren de negen deelnemers, helaas vier afmeldingen, tijdig aanwezig. Door enkele deelnemers was er geoefend op het wedstrijdparcours en de vangsten waren redelijk tot goed. Terwijl er tips uitgewisseld werden waren de heren van de wedstrijdcommissie de nummers uitgezet. De hoge nummers achter op het parcours ( 5 t/m 9) en de lage nummers (1 t/m 4) aan het beging.   

Tijdens het uitwisselen van tips werd het al snel duidelijk dat het loten vandaag weer erg belangrijk is. De afgelopen waren de onderlinge verschillen behoorlijk groot, terwijl de afstanden tussen de vissers maar 30 meter was. Goed loten dus!!

Vak A:

Achter op het parcours: De beste plekken zijn doorgaans achter op het parcours te vinden, zo ook deze wedstrijd. Theo Wayerdink (op nummer 9) kwam als een raket uit de startblokken en ving de ene naar de andere vis, zijn buren hadden het na kijken. Op de nummers 5 en 6 kwam de vis ook los en konden Remko Stöteler en Robert ten Have de een na de andere vis scheppen. Henk Geurkink en Frank Bomers wisten ook geregeld vis te vangen maar konden niet op tegen het “geweld” op nummer 5 en 6. Dat de vis over het algemeen genomen groter is dan in vak B bleek al snel tijdens de weging. Er zijn opvallend veel brasems gevangen. Ook hadden de heren allemaal een of meerdere grote windes in het leefnet.

Vak B:

Begin van het parcours: Vanaf het begin ving Alwin Bessels vis, terwijl de andere deelnemers in het vak het eerste kwartier vol aan de bak moesten om een beet uit te lokken. Rob Beerten en Bennie Rooks konden langzaam mee met Alwin maar moesten het in het begin voornamelijk doen met kleine vis. Ivo te Kortschot wist in het begin ook een aantal mooie vissen te vangen maar viel daarna helemaal stil. Ruim anderhalf uur kon hij geen vis vangen terwijl de overige deelnemers wel vis vingen. Alwin bleef lekker doorvangen en wist op gepaste afstand het vak te winnen voor Rob en Bennie.

Om 12:00 uur was het tijd om de balans op te maken. De vangsten waren, op een deelnemer na, goed te noemen. En dat wordt de komende tijd alleen nog maar beter. Gaan we dit jaar het totaal gewicht verpulveren..? We hebben vandaag een mooie stap gemaakt en met nog drie wedstrijden te gaan moet dat zeker mogelijk zijn. Afgelopen zondag is er in totaal door 9 deelnemers 108983 gram gevangen. In vak A was dit 69557 gram en vak B 39426 gram. Na vier wedstrijden staat de teller op 212432 gram.

Uitslag 4de IJsselCup wedstrijd:

Vak A:

1.

Remko Stöteler

21491

gr.

1

pnt.

2.

Robert ten Have

14459

gr.

2

pnt.

3.

Frank Bomers

12929

gr.

3

pnt.

 

Vak B:

1.

Alwin Bessels

 18434

gr.

1

pnt.

2.

Rob Beerten

   9790

gr.

2

pnt.

3.

Bennie Rooks

   7041

gr.

3

pnt.

 

Tussenstand na de 4de IJsselCup wedstrijd:

1.

Remko Stöteler

39698

gr.

 9

pnt.

2.

Rob Beerten

21224

gr.

 9

pnt.

3.

Ivo te Kortschot

19062

gr.

 9

pnt.

 

De eerstvolgende competitiewedstrijd is de vijfde wedstrijd om de IJsselCup, deze wordt gevist op zondag 16 september augustus, maar eerst staat de leden mysteriekoppel op het programma, het is een gescheiden koppel en je krijgt pas tijdens de prijsuitreiking te horen wie je koppelmaat is. De Mysteriekoppel wordt gehouden op zondag 9 september. Opgegeven voor deze leuke wedstrijd kan alleen via ledenkoppel(at)visseningroenlo.nl. De inleg is € 5,- Er wordt geloot om 07:15 uur op de Maliebaan, er wordt gevist van 08:30 uur tot 11:30 uur, omstreeks 13:30 uur is de prijsuitreiking in ons clubhuis "Het Wilgenpark".

 

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.