Wedstrijdverslag

Geplaatst op 17 september, 2018

Er staat geen maat op Remko Stöteler deze IJsselCup!

De goede tijd op de IJssel is aangebroken.

Zondag 16 september is alweer de vijfde IJsselCup wedstrijd gevist, dit keer aan het Ganzenei te Brummen. De maanden september en oktober staan over het algemeen garant voor goede vangsten. Hoe zou het deze vijfde wedstrijd uitpakken?

Helaas deze wedstrijd drie afmeldingen waardoor we met 10 man mochten plaatsnemen aan de strekdam bij het ganzenei. De vangstberichten zijn de afgelopen weken goed te noemen, zo ook aan het Ganzenei. De meeste deelnemers waren dan ook hoopvol gestemd.  De wedstrijdcommissie had wederom een mooi parcours uitgezet met voldoende ruimte tussen de deelnemers en tussen de twee vakken. De hoge nummers rechts op het parcours ( 6 t/m 10) en de lage nummers (1 t/m 5) links.

Over het algemeen genomen zijn de laatste drie nummers in het A vak het beste, de afgelopen jaren is hier altijd de winnaar vandaan gekomen, maar door de extreem lage waterstand is dit geen garantie. Resultaten uit het verleden ….

Vak A:

Links op het parcours: Het duurde even voordat alle deelnemers de vis aan de praat hadden. Op de staart werd en in het midden van het vak werd vanaf het begin leuk gevangen. De andere deelnemers hadden het moeilijker, ze vingen ook geregeld een mooie vis maar tussen de aanbeten door zat behoorlijk wat tijd. Op nummer 5 zat  Theo Wayerdink lekker te vissen wist met grote regelmaat een bonusvis te verschalken. Zijn buurman links (Frank Bomers) had een mindere dag. Problemen met het materiaal zorgde er voor dat hij niet de volle wedstrijd kon vissen. Was hij aan het vissen dan kreeg hij de vis amper aan de praat.  Dat gold ook voor Bennie Rooks, vissend op nummer 1, hij kreeg de vis er niet op. De spaarzame beten wist hij gelukkig wel te verzilveren. Zijn buurman rechts, René Molenveld, pakte de vast stok uit de foedraal en wist een behoorlijk aantal vissen te vangen. Helemaal in het midden zat de klassementsleider Remko Stöteler. Hij liet maar weer eens zien waarom hij fier aan de leiding gaat. Hij ving met grote regelmaat zijn vissen en als enige wist hij een mooie barbeel te vangen.

Vak B:

Rechts op het parcours: Normaliter is dit het mindere vaak, maar aangezien er per vak punten te verdelen zijn maakt het niet zo heel veel uit. Robert ten Have, op nummer 6, wist de eerste 5 minuten drie vissen te verschalken en even dachten de deelnemers in het B vak dat het een top ochtend zou gaan worden. Helaas, na de eerste drie vissen moest Robert hard werken voor zijn visjes. Het zelfde gold voor Ivo te Kortschot. Binnen 15 minuten had hij al een kilo of 2 in zijn leefnet waarna het helemaal stil viel. Dit terwijl de deelnemers op de nummer 8, 9 en 10 nog geen beet hadden gezien. Van alles werd er aan gedaan om de vis op de stek te krijgen en het leek er op dat de vis stroomopwaarts gingen. Na een uur  begon Alwin Bessels in een behoorlijk tempo grote vis te vangen niet veel later begon ook Henk Geurkink te vangen. De kopplek, Rob Beerten, had het nakijken en pas na ruim anderhalf uur ving hij zijn eerste vis en vanaf dat moment bleef hij aardig doorvangen maar was het genoeg voor vakwinst?. De andere heren in het B vak vingen ook geregeld nog een vis maar niet in het tempo waar Rob zijn vissen ving.  

Om 12:00 uur was het tijd om de balans op te maken. De vangsten waren redelijk te  noemen. Over het algemeen redelijk veel grote vis, maar qua aantallen viel het toch enigszins tegen. De kleine vis was niet massaal aanwezig op het parcours. De  vijfde wedstrijd is er door de 10 deelnemers 98393 gram gevangen. In vak A was dit 47241 gram en vak B 51152 gram. Na vijf wedstrijden staat de teller op 310825 gram (dat is nu al 4970 gram meer dan afgelopen jaar en we hebben nog twee wedstrijden te gaan!!)

Uitslag 5de IJsselCup wedstrijd:

Vak A:

1.

Remko Stöteler

18191

gr.

1

pnt.

2.

Theo Wayerdink

11877

gr.

2

pnt.

3.

René Molenveld

7937

gr.

3

pnt.

Vak B:

1.

Alwin Bessels

 13784

gr.

1

pnt.

2.

Rob Beerten

 10266

gr.

2

pnt.

3.

Ivo te Kortschot

 10209

gr.

3

pnt.

Tussenstand na de 4de IJsselCup wedstrijd:

1.

Remko Stöteler

57889

gr.

 10

pnt.

2.

Rob Beerten

31490

gr.

 11

pnt.

3.

Ivo te Kortschot

29271

gr.

 12

pnt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is de vierde wedstrijd om de Grachtencompetitie, deze wordt gevist op zondag 23 september augustus. De eerst volgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 30 september. Dit keer aan de IJssel bij Wilp. Voor velen een onbekend stuk van de IJssel.

 

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.