Wedstrijdverslag

Geplaatst op 06 november, 2017

Rene Molenveld winnaar IJsselCup 2017!

Meer dan 300 kilo vis deze editie.

De laatste wedstrijd zit er op. Afgelopen zondag is deze wederom gevist bij de Windmolens in Zutphen. Een schitterende locatie, alleen dat sjouwen met volle bepakking is een hele opgave, maar ja we hebben dan ook over sportvissen.

Het beloofde een extreem spannende dag te worden. Rene Molenveld zou, in theorie, nog eerste kunnen worden maar ook de derde plek van Rob Beerten was geen zekerheid. Mocht Bennie Rooks of Henk Geurkink een goed resultaat neerzetten en Rob een mindere dag hebben dan zou een van de heren zomaar de derde prijs in ontvangst kunnen nemen op 18 november.

De laatste wedstrijd helaas weer een paar afmeldingen, jammer genoeg zijn we deze editie van de IJsselCup niet een keer compleet geweest. Desondanks waren er acht deelnemers en een, potentiele deelnemer (Erwin Hoitink) voor de 2018 editie aanwezig. Twee vakken van 4 deelnemers dus, Erwin mocht mooi in het midden plaatsnemen. Na het uitzetten werd er meteen geloot. Opvallend deze hele competitie was dat de nummers een en twee geen een keer bij elkaar in het vak zaten, daar kwam deze wedstrijd verandering in. Remko pakte nummer 8 en Rene nummer 9. Rene had dus een klein voordeel ten opzichte van Remko.

Om half negen klonk voor de laatste keer deze competitie het beginsignaal  en vlogen de korven naar de secuur gekozen afstand.

Achter op het parcours, vak A, wordt vaak de meeste vis ter weging aangeboden, dat was deze keer niet anders. Alle deelnemers zaten snel in de vis en met name Rene Molenveld, Remko Stöteler en Rob Beerten vingen in rap tempo de ene na de andere vis, al waren die van Remko en Rob wat groter dan die van Rene. De andere deelnemer in vak A, Frank Bomers, had een lastige ochtend. Ook hij ving geregeld een vis, maar voornamelijk klein spul.

In Vak B zat Henk Geurkink, maakte nog kans had op de derde plek, die met de eerste inzet meteen een mooie voorn ving. Daarna was het peuteren, wat hij ook probeerde hij kreeg de vis niet aan de schubben. Zijn linker buurman   (Ivo te Kortschot) daarentegen wist het eerste anderhalf uur bij bijna iedere inzet een vis te haken, veel kleine voorn maar ook enkele mooie windes. Daarna werden de beten aanzienlijk minder en moest ook Ivo de trukendoos open trekken om beten te forceren. Op kop zat Vincent te Braake (nu wel met dubbel a)  lekker te vissen, in tegenstelling tot Ivo ving hij qua aantallen aanzienlijk minder maar ze waren wel groter. Pechvogel in dit vak was Theo Wayerdink, tot twee keer toe gooide hij door de lijn heen en hij kon er een nieuwe voorslag op gaan zetten. Aan het eind van de wedstrijd had hij toch nog het geluk aan zijn kant. Bij het indraaien zag hij een grote winde achter zijn haakaas aanzwemmen, even stoppen met draaien en  de winde pakte alsnog het haakaas.

Om 13:00 uur was het dan helaas zo ver, het eindsignaal van de zevende editie van de IJsselCup was een feit. De vangsten waren, qua aantallen, weer goed te noemen en in tegenstelling tot de vorige wedstrijd werd er ook meer grove vis gevangen De laatste wedstrijd is er in totaal is door negen  deelnemers (inclusief Erwin Hoitink)  in 46420 gram gevangen. In vak A was dit 31495 gram en vak B 19255 gram. In totaal is er deze editie van de IJsselCup bijna 306 kilo vis gevangen!

Uitslag 7de wedstrijd IJsselCup 2017:

Vak A:

1.

Rene Molenveld

9010

gr

1

pnt.

2.

Remko Stöteler

  7810

gr

2

pnt

3.

Rob Beerten

  7525

gr

3

pnt

Vak B:

1.

Ivo te Kortschot

6630

gr

1

pnt.

2.

Vincent te Braake

  4615

gr

2

pnt.

3.

Theo Wayerdink

  3825

gr

3

pnt.

Eindstand IJsselCup 2017 (minus de twee slechtste resultaten):

1.

Rene Molenveld

61800

gr

        5

pnt.

2.

Remko Stöteler

56705

gr

       5

pnt.

3.

Rob Beerten

38640

gr

11

pnt.

4.

Ivo te Kortschot

22830

gr

12

pnt.

5.

Henk Geurkink

35620

gr

13

pnt.

De competitie wedstrijden van de GHV zitten er op. Dit jaar geen WinterCup meer maar een aantal losse winterwedstrijden. Op 12 november beginnen we met een wedstrijd aan de gracht (09:00 uur tot 12:00 uur). 17 december wordt de Oliebollenwedstrijd gevist, dit jaar weer aan het beneden Kanaal te Eefde (09:00 uur tot 13:00 uur), 21 januari openen we het nieuwe seizoen aan de haven in Elburg (09:00 uur tot 14:00 uur). Op 4 februari wordt er gevist aan de Oude IJssel te Eldrik of het Beneden kanaal te Eefde  (09:00 uur – 12:00 uur) Zaterdag 17 februari gaan we vissen op de kleine vijver op “de Leeghte”(13:00 uur tot 16:00 uur). De laatste winter wedstrijd wordt gevist op 18 maart in de haven van Elburg (09:00 uur tot 14:00 uur). Voor ieder wat wils dus.

Voor alle wedstrijd moet je je opgeven, dit kan alleen via mail (winterwedstrijden(at)visseningroenlo.nl)  opgeven voor de Oliebollenwedstrijd kan alleen via (oliebollenwedstrijd(at)visseingroenlo.nl) kosten per wedstrijd bedragen €5,-. De prijsuitreiking zal, op de Oliebollenwedstrijd na, gehouden worden op zaterdag 31 maart bij café Frielink.

Zaterdagavond 18 november is de feestavond/ prijsuitreiking. Naast dat we de winnaars gaan huldigen zal er ook een paar rondjes bingo een rondje Fishing Fair gespeeld worden. De avond  start om 20:00 uur in ons clubgebouw bij de Grolse Boys, de koffie staat klaar. 

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.