Wedstrijdverslag

Geplaatst op 30 december, 2017

Rene Molenveld winnaar Oliebollenwedstrijd 2017

Goed bezochte wedstrijd alleen liet de vis het volledig afweten!

De vierde editie van de Oliebollenwedstrijd zit er weer op. In de week voorafgaand aan de wedstrijd heeft de organisatie nog enkele malen nee moeten verkopen en dan is het extra zuur dat er twee deelnemers niet op komen dagen.

Om zeven uur was de organisatie al druk in de weer met het uitzetten van het parcours De plekken werden uitgezet aan de “dode arm”, bij de palen en richting  de brug. Na het uitzetten de oliebollen klaarzetten, ze waren weer super lekker Rene, en de kruidenbitter, Jans Foezel, van Jan's Wijn-Whisky-Bier-specialiteiten uit Groenlo,  al vast inschenken de eerste deelnemers konden namelijk elk moment arriveren.

Rond kwart voor acht was het al gezellig druk aan de waterkant en lieten de eerste deelnemers de “Foezel” en de oliebollen goed smaken. Rond achten was iedereen aanwezig en na het betalen van de inleg kon er geloot worden. Voor het loten werden de deelnemers nog “gebriefd” wat wel en wat niet mocht. Na de briefing snel een nummer pakken en de plek opzetten.

De weergoden waren ons goed gezind, nauwelijks wind en niet al te koud. Ideale weersomstandigheden om een wedstrijd te vissen. Om klokslag negen uur klonk het beginsignaal en de vier uur durende wedsstrijd was begonnen.

Vak A (dode arm): Normaliter is dit het vak waar de bonusvis gevangen wordt, helaas was dit vandaag niet het geval. Door de troep op het water, afkomstig van net groene kanaal, was het met name op de lage nummers lastig vissen. Op de hogere nummer had je minder last van de troep en daar werd dan ook vis gevangen. Wim Tuller wist er twee te vangen wat hem vak winst opleverde, tweede werd Harm Roos. De rest van de deelnemers kon de vis niet verleiden.

Vak B (de Palen) : Hier was het, helaas, niet beter dan in vak A, al had je hier wel minder last van de troep. Rene Molenveld was de enige in dit vak die de vis kon verleiden. Hij werd dan ook eerste.

Vak C (de brug ): In dit vak zaten de meeste deelnemers met vis, drie deelnemers wisten een beet te verzilveren. De overige deelnemers hebben niets gezien wat op een beet leek. Erwin Hoitink wist een aardige voorn te vangen en werd derhalve eerst, tweede werd Jimmy Hulshof en derde was Udo Boll.

Uitslag:

Vak A:

1.

Wim Tuller

275

gr

1

pnt.

2.

Harm Roos

215

gr

2

pnt

 

Vak B:

1.

Rene Molenveld

310

gr

1

pnt.

Vak C

1.

Erwin Hoitink

135

gr

1

pnt.

2.

Jimmy Hulshof

55

gr

2

pnt.

3.

Udo Boll

40

gr

3

pnt.

 Eindstand Oliebollenwedstrijd 2017:

1.

Rene Molenveld

310

gr

1

pnt.

2.

Wim Tuller

275

gr

1

pnt.

3.

Erwin Hoitink

135

gr

1

pnt.

4.

Harm Roos

215

gr

2

pnt.

5.

Jimmy Hulshof

55

gr

2

pnt.

6.

Udo Boll

40

gr

3

pnt.

In totaal is er 1030 gram vis gevangen, zestien deelnemers hebben geen vis ter weging aangeboden.

Voor de prijsuitreiking werd de oorzaak van de slechte vangst besproken, de hevig sneeuwval van begin van de week, de hoge waterstand en de nachtvorst van de afgelopen dagen werden als oorzaken aangewezen. Na het oppeuzelen van de laatste oliebollen was het tijd voor de prijsuitreiking.

Helaas was het een dramatisch ochtend maar uiteindelijk is er altijd een winnaar. De zes prijswinnaars mochten een envelop in ontvangst nemen en de laatste drie prijzen werden verloot op steknummer. Na de prijsuitreiking mocht de organisatie nog enkele complimenten in ontvangst nemen, daar alleen al organiseer je een wedstrijd voor, voor de goede organisatie, de overheerlijke oliebollen en het lekker glaasje “Jans Foezel”.

Ondanks de slecht vangst kan de organisatie terug kijken op een geslaagde oliebollenwedstrijd.

De oliebollenwedstrijd was de laatste door de GHV georganiseerde wedstrijd in 2017. De eerstvolgende GHV activiteit is de Nieuwjaarsreceptie. Deze wordt gehouden op woensdag 10 januari.

De eerste wedstrijd in 2018 is een havenwedstrijd in Elburg, deze wordt gevist op zondag 21 januari. Op dit moment zijn er nog enkele plekken vrij, wil je meedoen dan moet je snel zijn, we kunnen maximaal 20 personen kwijt op de steigers.

De overige wedstrijden in de “winter” worden gevist op zondag 4 februari van 09:00 uur tot 12:00 uur (Oude IJssel te Eldrik, zaterdag 17 februari , van 13:00 uur tot 16:00 uur (kleine vijver op “de Leeghte” en zondag 18 maart, van 09:00 uur tot 14:00 uur (Elburg)  Om mee te kunnen doen moet je lid zijn van de GHV, meedoen? Stuur dan een mail naar winterwedstrijden(at)visseningroenlo.nl.

Om er zeker van de te zijn dat iedereen die zich opgeeft ook daadwerkelijk komt, uitzonderingen daargelaten, willen we vooraf het inleg geld incasseren. In de automatisch verstuurde mail staan instructies en het rekeningnummer waarop de inleg, €5,-  per wedstrijd,  overmaakt dient te worden.

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.