wedstrijdverslag

Geplaatst op 30 april, 2018

Mooie vangsten tijdens start van Grachtencompetitie

 

Zondag 29 april was de aftrap van de Grachtencompetitie en er konden zeer mooie vangsten worden genoteerd. De wedstrijdcommissie moest 's morgens  meteen al een wijziging aanbrengen in de vakken omdat op het vak Houtwal veel bloesem lag en daar niet goed gevist kon worden. Uitgeweken werd er naar de Kloostertuin. Daar kon wel goed gevist worden.

Groot verschil

De vangsten bij het vak Hertenkamp en de Kloostertuin vertoonden een groot verschil qua vangsten. Was het in de Kloostertuin echt schrapen, bij het hertenkamp beet de vis uitstekend. Gelukkig wordt er tegenwoordig op gewicht en aantallen gevist en dat wordt weer omgezet in punten. Voor de spanning maakt het dus niet veel, die is er in beide vakken.

Uiteindelijk wist Leo te Koppel met 102 vissen die een gewicht hadden van 8.850 gram de eerste plaats voor zich op te eisen. In het andere vak was het Frans Lindner die met 18 vissen en 550 gram aan vis met de eer ging strijken.

Al met al een goede start van de Grachtencompetitie. Alle ogen zijn inmiddels alweer gericht op de grote jubileumviswedstrijd die te boek staat als het Open NK voor Trio's op zaterdag 12 mei. Zo als het zich nu laat aanzien met een zeer sterk deelnemersveld.

Gratis vissen voor de jeugd  
Dit jaar weer iets nieuws om de jeugd te laten ervaren hoe leuk vissen kan zijn. Na het grote succes van de GHV vijvertour, meer hierover volgt nog, heeft het bestuur besloten dat alle kinderen tot 14 jaar een gratis jeugdvergunning kunnen aanvragen op de website van de Groenlose Hengelsportvereniging. Met deze vergunning kunnen de kinderen vissen in onderstaande wateren:
- De vijver bij boer Meijer 
- De vijver bij de Wagenmaker 
- De vijver op de Hartreize 
- De Groenlose stadsgracht.
Je mag alleen overdag vissen met 1 hengel met als aas: brood, maden, wormen, deeg en of mais.
Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten en de gevangen vis moet je direct onbeschadigd in hetzelfde water terugzetten.

Wil je met twee hengels, ander aas vissen of op een ander water vissen dan heb je onze JeugdVISpas nodig. Je kunt de gratis vergunning aanvragen op www.visseningroenlo.nl daar staat links onderaan op de hoofdpagina de module.

Uitslag 1e Grachtenwedstrijd 29 april 2018          
                     
Vak A                    
Leo te Koppel   102   vissen 8850   gram 1  punt
Willy Ottink   67   vissen 5350   gram 2  punten
Henk Bargeman   60   vissen 6100   gram 3  punten
                     
Vak B                    
Frans Lindner   18   vissen 550   gram 1  punt
Jur Pasman   19   vissen 295   gram 2  punten
Paul Overkemping   8   vissen 340   gram 3  punten

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.