Wedstrijdverslag

Geplaatst op 29 mei, 2018

Warme weer zorgt voor matige vangsten tijdens 2e wedstrijd Grachtencompetitie

 

Zondag 27 mei werd alweer de tweede wedstrijd gevist inzake de Grachtencompetitie. De verwachtingen waren verdeeld daar de vangsten in de stadsgracht de laatste week matig waren. Maar met de stadsgracht weet je maar nooit. De loting bij de Wilhelminabank had een vlot verloop en al snel kon men de gelote visstekken gaan opbouwen. De wedstrijdcommissie had ditmaal gekozen voor de Houtwal en het Hertenkamp als wedstrijdparcours. Deze morgen geen last van bloesem zoals de eerste wedstrijd op 29 april. Er kon dus vrijuit gevist worden.

Eerste vissen

Na het beginsignaal om 8.00 uur werden in beide vakken al snel de eerste vissen gevangen. Een beeld dat we vaker zien bij wedstrijden. Ook al werd er voorzichtig bijgevoerd met het cuppen de vissen wilden niet echt goed bijten. Wat een verschil met 29 april toen de winnaar maar liefst ruim 8 kilo aan vis had. Het bleek deze wedstrijd dat het alsmaar worden de grachtwater behoorlijk wat invloed heeft op het aasgedrag van de vissen. Het is dan ook extreem warm voor de tijd van het jaar de laatste weken. En dan moet de zomer nog beginnen.

Op de Houtwal was het Georg Hoppe die nog een mooi karpertje wst te vangen wat hem uiteindelijk met 15 vissen en een gewicht van 1455 gram de winst opleverde. In het vak bij het hertenkamp was het Leo te Koppel die met de eer ging strijken met 12 vissen 770 gram.

De volgende wedstrijd voor de Grachtencompetitie wordt gevist op zondag 10 juni. Aankomend weekend wordt op zondag 3 juni de tweede wedstrijd voor de IJsselcup gevist.

Gratis vissen voor de jeugd  
Het Gratis vissen voor de jeugd is nu al een doorslaand succes. Binnen 1 week al ruim 50 aanvragen voor de GRATIS jeugdvisacte. Het vissen onder de jeugd wordt steeds populaider. Na het grote succes van de GHV vijvertour, meer hierover volgt nog, heeft het bestuur besloten dat alle kinderen tot 14 jaar een gratis jeugdvergunning kunnen aanvragen op de website van de Groenlose Hengelsportvereniging. Met deze vergunning kunnen de kinderen vissen in onderstaande wateren:
- De vijver bij boer Meijer 
- De vijver bij de Wagenmaker 
- De vijver op de Hartreize 
- De Groenlose stadsgracht.
Je mag alleen overdag vissen met 1 hengel met als aas: brood, maden, wormen, deeg en of mais.
Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten en de gevangen vis moet je direct onbeschadigd in hetzelfde water terugzetten.

Wil je met twee hengels, ander aas vissen of op een ander water vissen dan heb je onze JeugdVISpas nodig. Je kunt de gratis vergunning aanvragen op www.visseningroenlo.nl daar staat links onderaan op de hoofdpagina de module. Binnenkort meer nieuws over de jeugdwedstrijden dit jaar. Die beloven zeer spectaculair te worden. Binnenkort meer hierover.

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.