Wedstrijdverslag

Geplaatst op 06 augustus, 2018

rolse stadsgracht laat zich van haar beste kant zien tijdens Open Groenlose om het Grolse kanon

 

Zaterdag 4 augustus deden maar liefst 48 vissers een gooi naar de titel winnaar van de Open Groenlose 2018 om zodoende het felbegeerde Grolse Kanon in het bezit te krijgen. De wedstrijdcommissie had 4 vakken uitgezet aan de Grolse Gracht en na het welkomstwoord van voorzitter Erik Mentink om 07.00u kon er geloot worden en konden de vissers naar hun plek vertrekken om daar alles in gereedheid te brengen voor het beginsignaal wat om 8.30u zou volgen.

 

Het was prachtig weer, maar wel warm en dat is meestal niet best voor de vangsten. Maar de groenlose stadsgracht liet zich deze dag van haar beste kant zien zo zou later blijken. Na het beginsignaal werden al heel snel de eerste vissen gevangen en dat bleef eigenlijk de hele wedstrijd zo. Maar ook werden er brasems, zeelt en een karper gevangen en heel veel voorns en baarzen.

Nadat om 12.30 uur het eindsignaal had geklonken kon de balans worden opgemaakt. Het aantal vissen en het gewicht is bepalend voor de einduitslag. Je moet dus altijd een mix hebben van veel vis en een hoog gewicht. In totaal zijn er deze wedstrijd maar liefst 2.418 vissen gevangen die samen een gewicht hadden van 70 kilo en 790 gram. Er waren 5 vissers die meer dan 100 vissen hadden en het hoogste gewicht 5.555 gram was gevangen door Joop Jansen uit Brummen. De meeste vissen had Grollenaar Rene Molenveld die op de Maliebaan zat. De vissen van Rene wogen samen 2.185 gram wat hem uiteindelijk de eindoverwinning opleverde. En omdat Rene uit Groenlo komt wist hij tevens de prijs van beste Grolse visser te winnen.

van links naar rechts:Gerrit Surquin, Remko Stöteler,  Rene Molenveld , Joop Jansen

Voorzitter Erik Mentink reikte na afloopin de kantine van de Grolse Boys de pri,jzen uit en sprak van een zeer geslaagde wedstrijd met geweldige vangsten. Ook bedankte hij alle vrijwilligers die er voor gezorgd hadden dat deze mooie viswedstrijd vlekkeloos verliep.

Einduitslag;

1          Rene Molenveld 2 vakpunten 116 vissen 2185 gram

2          Remko Stöteler  2 vakpunten 114 vissen 2550 gram

3          Joop Jansen 2 vakpunten 95 vissen  5555 gram

4          Gerrit Surquin 2 vakpunten 101 vissen 2355 gram

5          Ton van Leeuwen  3 vakpunten 56 vissen 3.450 gram

De totale uitslag is te vinden op www.visseningroenlo.nl

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.