Wedstrijdverslag

Geplaatst op 27 juni, 2019

Wisselende vangsten aan de IJssel.

Ivo te Kortschot dag winnaar.

Zondag 23 juni stond de 2de IJsselCup wedstrijd weer op het programma. Deze keer niet op een maar op twee locaties. We kunnen geen 17 deelnemers kwijt op een locatie, zitten we anders te dicht op elkaar, vandaar dat de wedstrijdcommissie heeft besloten om op twee locaties te gaan vissen. Een goede beslissing!

Deze wedstrijd helaas een afmelding waardoor er in twee vakken van 8 deelnemers werd gevist. Vak A Ganzenei en vak B Windmolens.

Bijna iedereen was ruim voor het loten aan de waterkant, even bijpraten en wachten tot iedereen present was zodat er geloot kon worden. Na het loten meteen door naar de stek om op te bouwen, en na een krap uur voorbereiding klonk het beginsignaal. Na het signaal vlogen de korven naar de gekozen afstand, het grote wachten was begonnen.

Vanaf het beginsignaal werd er vis gevangen op het Ganzenei, bij de Windmolens was het een heel ander verhaal.

Vak A: Ganzenei.

Vrijwel iedereen zat vanaf het begin in de vis, Ivo te Kortschot wist met de eerste inzet meteen een mooie kolblei te vangen. Ook bij de andere deelnemers duurde het niet lang voordat de eerste vis de weg gevonden had naar het voer en aas. Het eerste half uur was relatief goed te noemen daarna werd het zoeken naar het juiste aas om de vis aan de schubben te komen. Het aas deze dag waar de vis op los ging waren floaters (drijvende maden). Opvallend was dat er weinig voorn en winde gevangen werd, het grootste deel van de vangst bestond voornamelijk uit kolblei.

Vak B: Windmolens.

In tegenstelling tot het Ganzenei was het schrappen bij de Windmolens, de vis was moeilijk te verleiden. Zoeken naar het juiste aas en blijven voeren. Bij enkele deelnemers duurde het ruim anderhalf uur voordat de eerste aanbeet zich aankondigde. Maar gelukkig kwam het toch opgang waardoor ook hier vis gevangen werd.

Om 12:00 uur was het tijd om de balans op te maken. De vangsten bij de Windmolens waren niet al te best, die bij het Ganzenei daarentegen waren redelijk tot goed te noemen.

Over het algemeen weinig bonus vissen, maar qua aantallen viel het in vak A wel mee. De vis was bij de Windmolens nog niet massaal aanwezig.

Er is door de 16 deelnemers 87725 gram gevangen. In vak A was dit 70495 gram en vak B 17230 gram. Na twee wedstrijden staat de teller op 143005 gram

Uitslag 2de IJsselCup wedstrijd 2019:

VAK A

1.

Ivo te Kortschot

14420

gr.

1

pnt.

2.

Remko Stöteler

13400

gr.

2

pnt

3.

Dicky Dibbets

13390

gr.

3

pnt

 

VAK B

1.

Bennie Leusink

4270

gr.

1

pnt.

2.

Michael Drees

2750

gr.

2

pnt

3.

René Molenveld

2690

gr.

3

pnt

 

Tussenstand IJsselCup 2019

1.

Remko Stöteler

29180

gr.

3

pnt.

2.

René Molenveld

12395

gr.

4

pnt

3.

Bennie Leusink

5340

gr.

4

pnt

4.

Ivo te Kortschot

16090

gr.

7

pnt

5.

Henk Geurkink

14985

gr.

7

pnt

6.

Bennie Rooks

18490

gr.

8

pnt

 

De eerstvolgende IJsselCup wedstrijd staat gepland op zondag 28 juli, het parcours word dan weer uitgezet aan het Ganzenei en de Windmolens.

Voor die tijd kan er natuurlijk weer naar hartenlust gevist worden. Zo kunnen de liefhebbers van het vissen in de gracht op 2 en 16 juli aan de bak tijden de Open zomeravondcompetitie.

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.