Reglementen Archief / Uitslagen Wedstrijdverslag

Grachtencompetitie wedstrijdverslag

Mooie vangsten tijdens 3e wedstrijd Grachtencompetitie

Zondag 10 juni werd alweer de derde wedstrijd gevist inzake de Grachtencompetitie. De verwachtingen waren hoog gespannen omdat het in de week voorafgaand eindelijk eens een keer behoorlijk had geregend. En dat was hard nodig. De loting had een vlot verloop en al snel kon men de gelote visstekken gaan opbouwen. De wedstrijdcommissie had ditmaal gekozen voor het Geitenkamp /Halve Maan  en het Hertenkamp als wedstrijdparcours  .

Warme weer zorgt voor matige vangsten tijdens 2e wedstrijd Grachtencompetitie

Zondag 27 mei werd alweer de tweede wedstrijd gevist inzake de Grachtencompetitie. De verwachtingen waren verdeeld daar de vangsten in de stadsgracht de laatste week matig waren. Maar met de stadsgracht weet je maar nooit. De loting bij de Wilhelminabank had een vlot verloop en al snel kon men de gelote visstekken gaan opbouwen. De wedstrijdcommissie had ditmaal gekozen voor de Houtwal en het Hertenkamp als wedstrijdparcours. Deze morgen geen last van bloesem zoals de eerste wedstrijd op 29 april. Er kon dus vrijuit gevist worden  .

Mooie vangsten tijdens start van Grachtencompetitie

Zondag 29 april was de aftrap van de Grachtencompetitie en er konden zeer mooie vangsten worden genoteerd. De wedstrijdcommissie moest 's morgens  meteen al een wijziging aanbrengen in de vakken omdat op het vak Houtwal veel bloesem lag en daar niet goed gevist kon worden. Uitgeweken werd er naar de Kloostertuin. Daar kon wel goed gevist worden .

Mistige grachtenwedstrijd met redelijke vangsten

Het waren mistige omstandigheden zo tijdens het beginsignaal van de 5e wedstrijd voor de grachtencompetitie die op zondag 24 september werd gevist. De mist was zo dik dat op 13 meter vissen even niet verstandig was. Want je moet de dobber nog wel goed kunnen zien. De wedstrijdcommissie had er weer een mooi wedstrijdparcours van gemaakt. Ditmaal werd er gevist in de Kloostertuin, bij het hertenkamp en op de Halve Maan.

Het slot van de populaire grachtencompetitie is ontzettend spannend en na deze wedstrijd is het alleen maar spannender geworden. Te meer omdat de deelnemers het slechtste resultaat mogen laten vallen. Toch waren er ook ditmaal weer een paar opvallende vangsten. Zo ving Andre Nijman een pracht van een zeelt, Wesley Helmers een koikarper, Henk Geurkink een mooie kruiskarper en Gerrit Oosterholt zelfs een winde van boven de 40 cm. Pracht vangsten. 

Spanning stijgt bij slot Grachtencompetitie

Zondag 3 september is de tweede helft van de Grachtencompetitie weer begonnen. Nog niet iedereen was van vakantie terug en sommigen hadden andere verplichtingen. Maar er stonden 's morgens om 7.00 uur toch 23 deelnemers bij de loting. De wedstrijdcommissie had drie mooie vakken uitgezet waar het goed vertoeven was in het ochtend zonnetje. Een beetje fris maar dat deert de vissers niet.

Ralf Thiel winnaar 3e wedstrijd grachtencompetitie

Zondag 11 juni werd alweer de derde wedstrijd van de grachtencompetitie gehouden, de deelnemers waren ruim op tijd aanwezig bij de EMTE om te loten. Leo en Leo  hadden hetzelfde parcours uitgezet als de vorige keer en wel aan “De Kloostertuin”, “Het Geitenkamp/Halve Maan” en “Houtwal/Kanonswal”. Er werden ongeveer dezelfde aantallen als de vorige keer gevangen echter bleef het gewicht met bijna 10 kilo minder dan de vorige keer ruim achter.

Karl Heinz Drees winnaar 2e wedstrijd grachtencompetitie

Vandaag was alweer de tweede wedstrijd van de grachtencompetitie, de meeste deelnemers waren ruim op tijd omdat het vanaf een uur of 5 al onweerde in Groenlo en omstreken maar tijdens het loten om 7 uur was het gelukkig weer droog. Leo te Koppel en Leo Helmers hadden wederom een mooi parcours uitgezet aan “De Kloostertuin”, “Het Geitenkamp/Halve Maan” en “Houtwal/Kanonswal”. Gezien de vangsten van de afgelopen weken werd er behoorlijk veel vis verwacht en ja deze verwachting kwam ook uit.

Mooie vangsten tijdens start Grachtencompetitie

Op zondag 30 april is de eerste wedstrijd gevist voor de Grachtencompetitie. Dit jaar doen er maar liefst 30 liefhebbers mee en daarmee zit het wedstrijdvissen nog steeds in de lift. Na de geweldige vangsten van  de afgelopen weken in de Grolse stadsgracht waren de verwachtingen hoog gespannen. Maar wat voor invloed zou de late vorst en de naar oosten draaiende wind hebben op het verloop van de wedstrijd. Allemaal vragen waar de antwoorden op deze zonnige dag gegeven werden

Frisse start Grachtencompetitie!

De Grachtencompetitie kende zondag 16 april 2016 een zeer frisse start. Om 7.00 uur 's morgens melden zich bijna alle dertig personen die zich hadden opgegeven voor deze leuke viscompetitie aan de Groenlose stadsgracht. Tevreden gezichten alom bij de wedstrijdcommissie. Het wedstrijdvissen zit nog steeds in de lift en dat is een mooie constatering.

De loting had een vlot verloop en de wedstrijd was in twee vakken ingedeeld. Het hertenkamp en de kloostertuin waren ditmaal aangewezen als wedstrijdparcours.

Henk Geurkink winnaar grachtencompetitie 2015

Afgelopen zondag werd er om 8uur geloot bij de EMTE, de wedstrijdcommissie had het parcours uitgezet bij  “Het Hertenkamp” en “De Kloostertuin” . Op voorhand was al duidelijk dat de eindoverwinning zou gaan tussen Henk Geurkink en Frans Oosterholt, tussen beide heren zat slechts 3 punten verschil, veel spannender zou het worden om plek 3 want hier zouden nog een zestal deelnemers voor in aanmerking komen.

Bij “Het Hertenkamp” viel het niet mee om veel vis te vangen maar als je dan 2 brasems vangt zoals Karl Heinz Drees dat deed dan ben je ook gelijk dagwinnaar met 3315 gram. Om de 2e plek woede een hevige strijd tuusen Wesley Helmers en Frank Bomers, een strijd die uiteindelijk door Wesley werd gewonnen met 975 gram en Frank had met 885 gram het nakijken. Opvallend is wel dat Wesley de laatste wedstrijden steeds beter gaat vissen en dat zal wel komen door zijn zelf samengestelde nieuwe grachtenvoertje.

Grachtencompetitie spannend tot de laatste wedstrijd!

Vandaag was alweer de vierde wedstrijd van de grachtencompetitie en werd er om 7 uur geloot op de parkeerplaats bij de EMTE, Henk Michielsen had wederom een mooi parcours uitgezet aan “De Kloostertuin” en bij “Het Hertenkamp”, al tijdens het loten werd duidelijk dat de twee leiders in het tussenklassement, Frans Oosterholt en Henk Geurkink, naast elkaar geloot hadden bij “Het Hertenkamp”. Tijdens het opbouwen van gelote stek werd al duidelijk dat de vis er vandaag zin in zou hebben omdat er veel vis aan de oppervlakte te zien was.

Martijn Bakker wint de derde grachtencompetitiewedstrijd.

Na een teleurstellende tweede grachtencompetitiewedstrijd werd het weer eens tijd voor een leuk netje vis. De gracht ziet er op veel plekken schitterende uit maar menig visser van de GHV is van mening dat de vele werkzaamheden op en aan de gracht debet zijn voor de vangsten. Begin mei stond het water ruim 30 cm lager en de laatste weken staat deze weer 10 cm hoger dan gebruikelijk waardoor het vissen op de “het Hertenkamp” onmogelijk is geworden (door de slecht staat van de beschoeiing is er water achter gekomen en hier gaan zitten zal de beschoeiing zeker niet ten goede komen).  

 Eerste grachtencompetitie gewonnen door Joop Ottink.

De eerste grachtencompetitie wedstrijd 2015 zit er weer op. Deze editie doen er 28 deelnemers mee aan de grachtencompetitie waardoor er in twee vakken wordt gevist. Er werd gevist in de Kloostertuin en bij het Hertenkamp.

Om zeven uur hadden alle deelnemers zich verzameld op de parkeerplaats van de EMTÉ waar er geloot kon gaan worden. Vooraf werd er druk gespeculeerd hoe de vis zou reageren op de lage waterstand, i.v.m. de aanplant waterplanten op de “nieuwe” stukken in de gracht, en de koude nachten voorafgaande aan de wedstrijd. Na het loten togen de deelnemers naar de gelote stek en kon er begonnen worden de voorbereidingen. 

Zeelten geven de doorslag tijdens de derde Grachtenviswedstrijd

Zondag 29 Juni 2014 werd er weer een wedstrijd gevist voor de Grachtencompetitie. De verwachtingen waren hoog gespannen. De wedstrijdcommissie had het parcours in vier vakken verdeeld (Geitenkamp,Hertenkamp,kloostertuin en Dkn Hooymansingel). De vraag was wat zouden de brasems gaan doen, want die brengen het gewicht in de weegschaal? 

Redelijke vangstent tijdens 2e Grachtenviswedstrijd

Zondag 25 mei was de Groenlose stadsgracht wederom het strijdtoneel voor de Grachtencompetitie van de Groenlose Hengelsport Vereniging. Ditmaal moesten de deelnemers aantreden voor de tweede wedstrijd. De wedstrijdcommissie had het wedstrijdparcours opgedeeld in vier vakken (Kloostertuin. Houtwal, Marhulzenweg en Hertenkamp). Door de meldingen van goede vangsten eerder deze week waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Het weer is op dit moment redelijk stabiel en dat is altijd gunstig voor een wedstrijd. De grote vissen werden ditmaal in de Kloostertuin gevangen. Terwijl in de overige vakken het voornamelijk kleine vis was dat gevangen werd. Maar dat is nu net de charme van het in vakken vissen. In elk vak blijft het spannend doordat het gewicht van de gevangen vis omgezet wordt in punten. Na afloop kon de balans worden opgemaakt en toen bleken; Remco Stoteler, Rene Molenveld, Leo te Koppel en Theo Wayerdink de vakwinnaars te zijn. Na twee wedstrijden gaat Rene Molenveld aan kop met 3 punten. De volgende wedstrijd wordt gevist op zondag 29 Juni.

Grote deelname aan de Grachtencompetitie 2014

Zondag 13 april 2014 is de Grachtencompetitie begonnen met een mooie viswedstrijd in de Groenlose stadsgracht. De deelname met maar liefst 34 liefhebbers is zeer goed te noemen. Door deze grote deelname wordt er in vier vakken gevist (Kloostertuin, Houtwal, Maliebaan en Hertenkamp). De wedstrijdcommissie had weer gezorgd voor een mooi en aantrekkelijk wedstrijdparcours. De vangsten vielen deze eerste wedstrijd tegen. Oorzaak hiervan was toch wel de nachtvorsten van de week ervoor. Hiervoor is de vis zeer gevoelig. Slechts twee mensen (Jos Giesen en Frans Oosterholt) wisten een brasem te vangen. De vakwinnaars waren ditmaal: Karl Heinz Drees, Jos Giesen, Andre Nijman en Frans Oosterholt. De volgende wedstrijd wordt op zondag 25 Mei gevist .

Het venijn zit hem in de staart.

De laatste wedstrijd van de grachtencompetitie 2013 is een feit, zondag 20 oktober werd deze onder goede weersomstandigheden gevist. 27 deelnemers waren tijdens het loten present. Na het loten kon er uitgepakt en opgebouwd worden. De wedstrijdcommissie had wederom de Kloostertuin/ Deken Hooijmansingel en de houtwal als parcours genomen. Sinds het mogelijk is om aan de Deken Hooijmansingel te vissen is dit stuk van de gracht niet meer weg te denken uit de competitie en open wedstrijden, veel ruimte en vaak een goede vangst.Voor aanvang van de wedstrijd waren er een paar heren die aanspraak zouden kunnen maken op de titel, maar Toon Heinsman stond er het beste voor.

Grachtencompetitie nadert zijn ontknoping

Langzamerhand nadert de Grachtencompetitie van de Groenlose Hengelsport Vereniging zijn ontknoping. Zondag 15 september 2013 werd de vijfde wedstrijd gevist. Na de overvloedige regenval van afgelopen week waren de verwachtingen hoog gespannen. De blauwalg is echter nog niet helemaal verdwenen. De algen hebben heel wat zuurstof aan het water onttrokken. De zuurstofwaarden zijn dan ook laag. Nog meer regen is van harte welkom. Het laatste gedeelte van de competitie brengt zoals gebruikelijk de beslissing. Deze 5e wedstrijd werden er weinig brasems gevangen. Het was hoofdzakelijk de kleinere vissen die wilden bijten. Wel was er nog een primeur voor Hennie Wildenborg. Hij wist voor het eerst deze competitie een uitgezet kruiskarpertje te vangen. Maar de ervaring leert dat deze sporadisch worden gevangen in het eerste jaar dat ze zijn uitgezet. Maar goed het begin is er. 

Grachtencompetitie blijft spannend

De grachtencompetitie blijft spannend. Ook na de 4e viswedstrijd is alles nog open. De wedstrijd werd in twee vakken gevist in de Kloostertuin/ Dkn. Hooymansingel en op de houtwal tot onderaan het kanon.

Het was prachtig visweer en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Zouden de brasems ditmaal willen bijten? Het antwoord kwam vier uur later toen de vis gewogen werd.

Spanning Grachtencompetitie neemt nu al toe.

Op zondag 9 juni 2013 is de 3e wedstrijd gevist voor de Grachtencompetitie. Zo op de helft van de competitie begint zich elk jaar een eerste kopgroep af te tekenen. Dit is dit jaar niet anders. Doordat er nu gevist wordt in twee vakken neemt de spanning meteen al toe. De vakken blijven goed bezet doordat er weinig uitvallers zijn.

Redelijke vangsten tijdens tweede wedstrijd Grachtencompetitie

De Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) is er op dit moment maar druk mee. Zaterdag 25 mei werd de zeer succesvolle jeugd visworkshop gehouden op de Nationale Hengeldag. Een dag later werd alweer de tweede viswedstrijd voor de Grachtencompetitie gevist. Dit jubileumjaar staan nog heel wat leuke viswedstrijden op het programma.

Fraaie start viscompetitie

Zo’n vijf maanden lang duurde de winter en was het erg koud. Maar tijdens de start van de Grachtencompetitie op zondag 14 april 2013 zag de wereld er heel anders uit. Toeval of niet, goede planning of niet, feit was dat het heerlijk vertoeven was aan de Groenlose stadsgracht. Fraaie temperaturen, maar de watertemperatuur daarentegen was nog ijskoud. Verre van ideaal dus.