Reglementen Archief / Uitslagen Wedstrijdverslag

IJsselcup wedstrijdverslag

Remko Stöteler wint wederom en is de terechte kampioen!

Tegenvallende vangsten op de IJssel bij Wilp.

Zondag 30 september stond de voorlaatste IJsselCup wedstrijd op het programma, voor het eerst in de geschiedenis van de IJsselCup werd de wedstrijd gevist aan de IJssel te Wilp. Voor de helft van de deelnemers een onbekend stukje IJssel. Zouden de vissers die hier vaker gevist hebben met de winst aan de haal gaan?

Helaas wederom geen volle bak, door de vier afmeldingen konden we met negen man afreizen naar Wilp. De vangstberichten zijn ook de afgelopen weken weer zeer goed te noemen. Bijna alle deelnemers hebben de laatste weken geoefend en veel en grove vis gevangen. Vangsten van 10 a 15 kilo zijn eerder regel dan uitzondering. de verwachtingen waren dan ook hooggespannen .

Er staat geen maat op Remko Stöteler deze IJsselCup!

De goede tijd op de IJssel is aangebroken.

Zondag 16 september is alweer de vijfde IJsselCup wedstrijd gevist, dit keer aan het Ganzenei te Brummen. De maanden september en oktober staan over het algemeen garant voor goede vangsten. Hoe zou het deze vijfde wedstrijd uitpakken?

Helaas deze wedstrijd drie afmeldingen waardoor we met 10 man mochten plaatsnemen aan de strekdam bij het ganzenei. De vangstberichten zijn de afgelopen weken goed te noemen, zo ook aan het Ganzenei. De meeste deelnemers waren dan ook hoopvol gestemd.  De wedstrijdcommissie had wederom een mooi parcours uitgezet met voldoende ruimte tussen de deelnemers en tussen de twee vakken. De hoge nummers rechts op het parcours ( 6 t/m 10) en de lage nummers (1 t/m 5) links .

Vierde IJsselCup wedstrijd wederom prooi voor Remko Stöteler

Alwin Bessels wint met overmacht vak A.

 Zondag 26 augustus was het dan eindelijk weer zover. Na twee maanden geen wedstrijd in competitieverband mochten de heren hun kunsten weer gaan vertonen aan de IJssel. De goede tijd aan de IJssel is weer aangebroken dus waren de negen deelnemers, helaas vier afmeldingen, tijdig aanwezig. Door enkele deelnemers was er geoefend op het wedstrijdparcours en de vangsten waren redelijk tot goed. Terwijl er tips uitgewisseld werden waren de heren van de wedstrijdcommissie de nummers uitgezet. De hoge nummers achter op het parcours ( 5 t/m 9) en de lage nummers (1 t/m 4) aan het beging .

Weer meer vis tijdens de derde IJsselCup wedstrijd.

Remko Stöteler en René Molenveld vakwinnaars.

Zondag 24 juni is de 3de IJsselCupwedstrijd weer gevist. Wedstrijd toneel voor deze wedstrijd was de veerpont bij Bronkhorst. Helaas een afmelding waardoor de wedstrijdcommissie twee vakken van 6 kon uitzetten.

Door enkele deelnemers was er geoefend op het wedstrijdparcours en de vangsten waren redelijk, maar door de draaiende en harde wind waren de verwachtingen niet hoog gespannen

Meer vis tijdens de tweede IJsselCup wedstrijd

Remko Stöteler en Ivo te Kortschot vakwinnaars.

Zondag 3 juni is de 2de IJsselCupwedstrijd weer gevist. Wedstrijd toneel voor deze wedstrijd was de veerpont aan de Brummense kant. Helaas weer geen volle bezetting maar met 10 man mogen we niet klagen. De wedstrijdcommissie kon twee vakken van 5 uitzetten waarbij iedere deelnemer een “eigen” krib had.

Tussen de eerste en de tweede wedstrijd zat zes weken waarin de deelnemers meerdere malen geoefend hebben op het wedstrijdparcours. De resultaten waren niet echt bemoedigend en de verwachtingen waren niet hoog gespannen ..

Ivo te Kortschot wint de eerste competitie wedstrijd in 2018

Het was nog schrapen aan de IJssel.

Na ruim een maand zonder wedstrijden was het dan “eindelijk” weer zover. De eerste competitie wedstrijd van de GHV in 2018 is een feit. Dit seizoen maar liefst 14 liefhebbers  voor de IJsselCup, twee “nieuwe deelnemers (Erwin Hoitink en Robert ten Have) en twee terug van weggeweest (Silvio Geelink en Rick van Koot).De IJssel blijft toch trekken! De ervaren vissers weten het al langer en kunnen dan een dagje IJssel ook zeker aanraden. Bakken van voorns, afgelopen jaar kwam er een voorn van bijna anderhalve kilo boven water, brasems format deurmat, kneiters van windes  en ook steeds vaker een schitterende barbeel, maar op goede dagen ook gewoon heel veel vis .

Rene Molenveld winnaar IJsselCup 2017!

Meer dan 300 kilo vis deze editie.

De laatste wedstrijd zit er op. Afgelopen zondag is deze wederom gevist bij de Windmolens in Zutphen. Een schitterende locatie, alleen dat sjouwen met volle bepakking is een hele opgave, maar ja we hebben dan ook over sportvissen.

Het beloofde een extreem spannende dag te worden. Rene Molenveld zou, in theorie, nog eerste kunnen worden maar ook de derde plek van Rob Beerten was geen zekerheid. Mocht Bennie Rooks of Henk Geurkink een goed resultaat neerzetten en Rob een mindere dag hebben dan zou een van de heren zomaar de derde prijs in ontvangst kunnen nemen op 18 november.

Lastige visserij aan de IJssel!

Remko niet meer te passeren.

De op een na laatste IJsselCup wedstrijd is afgelopen zondag zit er weer op en met nog een wedstrijd voor de boeg is het podium als zo goed als zeker, als kan een beroerd resultaat nog roet in het eten gooien .

Veel kleine vis aan de IJssel!

René Molenveld doorbreekt de hegemonie van Remko Stöteler.

Wie o wie staat er na deze wedstrijd op nummer 1, dat was de vraag bij aanvang van de 5de wedstrijd om de IJsselCup. Is het Remko Stöteler die de laatste 3 wedstrijden een 1 viste, of is het Rob Beerten of Henk Geurkink? Maar vlak Rene Molenveld en Bennie Rooks ook niet uit. Ook deze keer helaas weer geen volle bak, negen deelnemers waren bij de loting aanwezig. De overige hadden zich, zoals het hoort, afgemeld.

Het blijft ongekend spannend!

Remko Stöteler wint ook de 4de IJsselCup wedstrijd.

Na elke wedstrijd hebben we tot nu toe een andere nummer een gehad, en daar gaan we, zo lijkt het, mee door. Deze keer helaas weer geen volle bak, maar met acht deelnemers is toch gezellig druk aan de waterkant.

De wedstrijdcommissie kon dus twee vakken van vier ruim gaan uitzetten aan de Strekdam bij de Windmolens te Zutphen. De afgelopen weken was er flink geoefend met wisselende resultaten. De temperatuur is flink gedaald en ook de watertemperatuur is aan het zakken. Zou dit het teken zijn voor de vis om de vetreserves voor de winter aan te vullen?

Remko Stöteler loot goed en geeft iedereen visles! 

Weinig vis, maar wel enkele mooie exemplaren.

Na een aantal weken geen wedstrijden meer gevist te hebben mochten de deelnemers afgelopen zondag weer aan de bak. Helaas meerdere afwezigen vandaag (afgemeld, niet afgemeld en verslapen) waardoor er twee vakken van drie uitgezet werd met veel ruimte tussen de deelnemers. De zes aanwezige deelnemers waren allen mooi op tijd aanwezig zodat er tijdig geloot kon worden. Na het loten nog ff lopen en opbouwen.Om half acht kon er begonnen worden en vlogen de goed gevulde korven naar de gekozen afstand. .

Veel meer vis tijdens de tweede wedstrijd.

Henk Geurkink wint met overmacht.

Vijf weken moesten de deelnemers aan de IJsselCup wachten voordat ze weer de onderlinge strijd aan konden gaan. Ondertussen werd er natuurlijk wel getraind met verschillende resultaten. Maart en April waren bijzonder goed, mei viel enigszins tegen. In juni is het, tot op heden, redelijk, de verwachtingen waren derhalve dan ook niet al te hoog gespannen .

De GHV IJsselCup 2017 is weer begonnen.

Eerste wedstrijd gewonnen door Rene Molenveld

Na lang wachten was het dan eindelijk weer zover, de eerste wedstrijd om de IJsselCup stond weer op het programma. Dit jaar elf deelnemers, twee minder dan in 2016. Helaas twee deelnemers die om diverse omstandigheden niet mee kunnen doen, hopelijk zijn er volgend jaar wel weer bij, en een nieuwe deelnemer. Vincent te Braake van harte welkom, ook al kon je de eerste wedstrijd niet mee vissen .

René Molenveld wint ook de laatste wedstrijd

 Vissen op punten is een schot in de roos.

Zondag 23 oktober is de laatste wedstrijd om de IJsselCup gevist, het strijdtoneel was dit keer het ‘Ganzenei’ in Brummen. Het zou een belangrijke wedstrijd worden, wie gaat er met de eindoverwinning aan de haal en wie moeten er genoegen nemen met de 2de en 3de plek. Remko Stöteler en René Molenveld streden samen om de eerste tee plaatsen, maar de strijd om de derde plaats was minstens zou interessant. Drie deelnemers, te weten Theo Wayerdink, Frank Bomers en Ivo te Kortschot, maakten kans, een goed resultaat zou wel eens de derde plek op kunnen leveren .

René Molenveld wint met overmacht de 5de IJsselCup wedstrijd 

 Veel vis voor de negen deelnemers.

Afgelopen zondag is de 5de wedstrijd om de IJsselCup weer gevist. De laatste wedstrijd wisten alleen René Molenveld en Remko Stöteler veel vis te vangen en moesten de overige deelnemers het met een “paar” visjes doen. Wat zou het worden..? .

 

René Molenveld wint de 4de IJsselCup wedstrijd

 Het was een lastige ochtend voor de meeste deelnemers.

Zondag 18 september stond de vierde wedstrijd om de IJsselCup weer op het programma, Het was de week voorafgaand erg warm geweest en na het weekend toe sloeg het weer om.. Hoe zou de vis daarop reageren..? Als locatie werd deze keer gekozen voor de Windmolens in Zutphen, een schitterende locatie waar je veel vis kunt vangen en waar geregeld een barbeel gehaakt wordt .

Er staat deze IJsselCup geen maat op Remko Stöteler.

Veel en grove winde voor bijna alle deelnemers.

Na 10 weken was het eindelijk weer zover, de derde IJsselCup wedstrijd stond op het programma. Als  locatie werd het Heijendaal in Brummen gekozen, beter bekend als het “Ganzenei”. De negen aanwezige deelnemers waren mooi op tijd en konden, na het uitwisselen van tips en tricks, een nummer pakken en verkassen naar het bewuste nummer

Remko Stöteler flikt het weer.

Zondag 26 juni is de tweede wedstrijd om de IJsselCup gevist, i.v.m. de hoge waterstand dit keer niet aan de Gelderse IJssel maar aan de Oude IJssel. Door het regenachtige weer van de afgelopen weken is het water in de IJssel dusdanig gestegen dat de wedstrijdcommissie voor een dilemma stond. Vissen in de IJssel was onmogelijk, wedstrijd verplaatsen naar een andere datum is gezien het drukke wedstrijdschema geen optie. Bleven er twee mogelijkheden over; wedstrijdlocatie verplaatsen of de wedstrijd af te lassen. Gelukkig willen de heren van de wedstrijdcommissie zelf ook graag een hengeltje uitgooien dus was de keuze snel gemaakt. Uitwijken naar de Oude IJssel, is het toch nog een echte wedstrijd om de IJsselCup

Eerste IJsselCup wedstrijd 2016 gewonnen door Remko Stöteler.

Dertien deelnemers strijden om de IJsselCup nieuwe stijl.

Zondag 29 mei is de IJsselCup weer van start gegaan met dit jaar een andere opzet, om de spanning erin te houden. Zo wordt er dit jaar niet alleen maar op gewicht gevist maar ook op punten en in vakken, per wedstrijd zijn er dus twee ‘eentjes’ te vergeven. Aan het eind van de competitie zal, bij een gelijke aantal punten, het gewicht de doorslag geven. Ook het aantal wedstrijden is gewijzigd, geen vijf zoals het afgelopen jaar, maar zes wedstrijden. Van de zes wedstrijden moet je er vier mee vissen om voor een prijs in aanmerking te komen, daarnaast tellen de beste vijf resultaten, mocht je onverhoopt een keer niet kunnen en je meld je netjes af, dan kan deze wedstrijd komen te vervallen. Daarnaast wordt een week voor de wedstrijd de locatie bekend gemaakt. Zodat de wedstrijdcommissie nog kan uitwijken indien nodig. Al met al genoeg ingrediënten voor een leuke en spannende competitie

Remko Stöteler kampioen IJsselCup 2015.

René Molenveld wint de laatste IJsselCup wedstrijd in 2015

De laatste en beslissende wedstrijd werd afgelopen zondag gevist aan de Bakerwaardseweg te Baak. Dit keer werd er voor de tweede keer weer in- uitstroom gevist, de uitstroomvissers van de vorige wedstrijd vissen instroom en vice versa.I.v.m. de zonsopkomst werd er niet om 06:30 uur geloot maar om 07:15 uur. Iedereen kon dus wat langer blijven liggen. Om 07:15 uur was de wedstrijdcommissie klaar met uitzetten en kon er geloot worden. 8 deelnemers uitstroom en 7 instroom. 

Remko Stöteler wint de 4de IJsselCup wedstrijd.

Veel vis aan de IJssel bij de Windmolens.De vierde wedstrijd zou eigenlijk gevist gaan worden aan de Gelderse Hoofd in Empe maar i.v.m. dijkverlegging  aan de “Voorsterklei” moest de wedstrijdcommissie uitwijken naar “de Windmolens” bij Zutphen.Grote afwezige was Dicky Dibbets waardoor we na vandaag, hoogstwaarschijnlijk, een nieuwe klassementsleider hebben. Dit keer visten we op een strekdam i.p.v. tussen de kribben, voor enkele deelnemers een nieuwe uitdaging. Na een fikse ochtend wandeling kon er geloot worden. Na het loten naar de stek en er kon opgebouwd worden. Om “klokslag” half acht klonk het beginsignaal. 

Dicky Dibbets wint de derde wedstrijd om de IJsselCup.

Op veel plekken was de vis niet of moeilijk te vangen.

De ‘zomerreces’ zit er weer op en de deelnemers aan de IJsselCup konden zich opmaken voor de derde IJsselCup wedstrijd. Helaas ook deze keer weer enkele afzeggingen, maar dat kon de pret niet drukken. Om half zeven was iedereen aanwezig en na het uitspreken van de verwachtingen, de laatste weken wordt er goed gevangen aan de IJssel en vangsten van meer dan 10 kilo eerder regel zijn dan uitzondering, kon er geloot worden; zes man  links en zes man rechts van de veerpont.

Remko Stöteler wint de 2de IJsselCup wedstrijd.

Moeizame visserij aan de IJssel

Zondag 12 juli is de tweede wedstrijd IJsselCup om de IJsselCup gevist, locatie deze dag was de Bakerwaardseweg te Bronkhorst. Iedereen was weer mooi op tijd aanwezig en er werd al druk gespeculeerd wat het zou gaan worden vandaag. Draaiende winden, het afgaande water, temperatuurschommeling,  alles kwam voorbij. De conclusie was wel dat we vandaag in de stroom moesten gaan vissen op om de vis aan de schubben te komen.

Eerste IJsselCup wedstrijd gewonnen door Ivo te Kortschot.

Record aantal deelnemers gaan met elkaar de strijd aan om de IJsselCup 2015.

Zondag 17 mei is de IJsselCup weer van start gegaan, dit jaar met veertien deelnemers (maar liefst vijf deelnemers dan de vorige editie). Vier “nieuwe” deelnemers en een deelnemer terug van weggeweest. Dit zegt genoeg over de aantrekkingskracht van het vissen op de IJssel. Nieuw dit jaar is het aantal wedstrijden, geen drie zoals de afgelopen jaren maar vijf. De eerste wedstrijd werd gevist aan de IJssel bij Zutphen en wel tegen over de IJsselkade (de Hoven). Een week voor de wedstrijd was er nog twijfel of er überhaupt gevist kon worden aangezien het water erg hoog stond. Maar gelukkig daalde het water begin deze week dusdanig dat er gevist kon worden.