Jeugdvissen wedstrijdverslag

Veel deelname tijdens jeugdviswedstrijd aan de Groenlose stadsgracht!

De druk bezochte jeugdviswedstrijd die op zondag 13 Juli 2014 is gehouden aan de Groenlose stadsgracht is weer een schot in de roos gebleken. Om 9.00 uur verzamelden de deelnemers zich al in de Kloostertuin. Hier waren ook vele vrijwilligers van de Groenlose Hengelsport Vereniging aanwezig om de jeugd tijdens de wedstrijd te helpen en van adviezen te voorzien. Ook vele ouders en opa en oma's waren mee gekomen. Het was gezellig druk in de Kloostertuin en met 25 deelnemers kan de Groenlose Hengelsport Vereniging zeer tevreden zijn. Het Schoolvissen dat eerder dit jaar is gehouden heeft z'n uitwerking niet gemist. Dit gaat volgend jaar zeker een vervolg krijgen. Ook zal de jeugd later dit jaar verder geholpen worden met bijvoorbeeld het vislijntjes maken en het onthaken van de vissen. Maar hierover later dit jaar meer.

Geslaagde Jeugd Vakantieviswedstrijd

De Groenlose Hengelsport Vereniging(GHV) kan tevreden terugkijken op de jeugd vakantieviswedstrijd die gehouden is op zaterdag 20 Juli 2013. Door de blauwalg in de stadsgracht stond de viswedstrijd even ter discussie. Maar door een paar extra maatregelen kon de wedstrijd gewoon doorgaan. Zo kregen de kinderen vooraf te horen wat ze beter niet en wel konden doen. Bij blauwalg is het zo dat je het contact met het water moet vermijden. Daarom werden de gevangen vissen er door de controleurs afgehaald. Ook had de GHV gezorgd voor jerrycans met water zodat de kinderen na afloop even de handen konden wassen met kraanwater. Bovendien werd gekozen voor een ander wedstrijdparcours waar de blauwalg minder aanwezig was. De Kanonswal ipv de Kloostertuin.

Ni’je Veste Buitenschans heeft gevist in de stadsgracht

Na de Willibrordus school heeft nu ook de Ni’je Veste Buitenschans een dagje visles gehad. De dag begon met een theorieles op school. Vismeester Ans van Heumen vertelde de kinderen van alles over de vissen en het leven op- en onder het water. De kinderen waren een en al oor. ’s Middags hebben de 26 leerlingen gevist in de Koostertuin alwaar de Groenlose Hengelsport Vereniging tien vrijwilligers klaar had staan om de kinderen visles te geven aan de waterkant.