Jeugdvissen wedstrijdverslag

Geslaagde nieuwe opzet jeugdcompetitie GHV

Woensdag 22 augustus werd de Finale gevist voor de jeugdcompetitie van de Groenlose Hengelsport Vereniging. Nu al kan geconcludeerd worden dat deze opzet geslaagd is.
Op de Finale dag visten alle kinderen in de stadsgracht en niet zoals de drie wedstrijden ervoor in de vijver van de Hartreize. Dit om hen te leren dat het vissen in de stadsgracht iets anders is dan in de vijver van de Hartreize .

Afgelaste jeugdwedstrijd onder ideale omstandigheden ingehaald.

De 3e wedstrijd voor de jeugdcompetitie die op woensdag 25 juli afgelast was vanwege de extreme hitte is woensdag 15 augustus ingehaald. Wederom werd er gevist aan de vijver van de Hartreize. Helaas waren heel veel van de vaste deelnemers op vakantie en uiteindelijk waren er zeven kinderen die deelnamen. Maar die hebben een geweldige wedstrijd gevist. Er werden maar liefst 480 vissen gevangen en ze werden op voortreffelijke wijze begeleid door de Viscoaches van de Groenlose Hengelsport Vereniging .

De Spanning stijgt in de GHV Jeugdcompetitie!

Woensdag 11 juli werd aan de vijver van de Hartreize de tweede wedstrijd gevist voor de jeugdcompetitie. Waar de organisatie op de eerste wedstrijd van 20 juni al tevreden terug kon kijken, werden ditmaal de verwachtingen ruimschoots overtroffen met maar liefst 25 deelnemers.

'Het jeugdvissen zit enorm in de lift in Groenlo en dat merken we ook aan de gratis jeugdvisakte die gratis te downloaden is op www.visseningroenlo.nl’ aldus Wesley Helmers.

De kinderen konden  zich ter plekke inschrijven bij Joop Ottink en die had het er maar druk mee. Henk Michielsen had een perfect parcours uitgezet voor de kinderen, iedereen had een mooi plekje.

Leuk om te vermelden is dat iemand de jeugdwedstrijd onderdeel liet uitmaken van z'n verjaardagspartijtje. Alle gasten visten mee en die vonden het allemaal prachtig .

Succesvolle Aftrap GHV jeugdcompetitie!

Afgelopen jaar werd door de Groenlose Hengelsport Vereniging proef gedraaid met twee jeugdwedstrijden aan de vijver bij de Hartreize.

Dit was zo'n doorslaand succes dat besloten werd hiermee door te gaan in 2018 en het aantal wedstrijdjes uit te breiden.

Veel deelname

Het is altijd even afwachten hoeveel kinderen er uiteindelijk deelnemen, maar met 19 deelnemers op woensdag 20 juni kan de organisatie van de jeugdwedstrijden zeer tevreden zijn .

Veel deelname tijdens jeugdviswedstrijd aan de Groenlose stadsgracht!

De druk bezochte jeugdviswedstrijd die op zondag 13 Juli 2014 is gehouden aan de Groenlose stadsgracht is weer een schot in de roos gebleken. Om 9.00 uur verzamelden de deelnemers zich al in de Kloostertuin. Hier waren ook vele vrijwilligers van de Groenlose Hengelsport Vereniging aanwezig om de jeugd tijdens de wedstrijd te helpen en van adviezen te voorzien. Ook vele ouders en opa en oma's waren mee gekomen. Het was gezellig druk in de Kloostertuin en met 25 deelnemers kan de Groenlose Hengelsport Vereniging zeer tevreden zijn. Het Schoolvissen dat eerder dit jaar is gehouden heeft z'n uitwerking niet gemist. Dit gaat volgend jaar zeker een vervolg krijgen. Ook zal de jeugd later dit jaar verder geholpen worden met bijvoorbeeld het vislijntjes maken en het onthaken van de vissen. Maar hierover later dit jaar meer.

Geslaagde Jeugd Vakantieviswedstrijd

De Groenlose Hengelsport Vereniging(GHV) kan tevreden terugkijken op de jeugd vakantieviswedstrijd die gehouden is op zaterdag 20 Juli 2013. Door de blauwalg in de stadsgracht stond de viswedstrijd even ter discussie. Maar door een paar extra maatregelen kon de wedstrijd gewoon doorgaan. Zo kregen de kinderen vooraf te horen wat ze beter niet en wel konden doen. Bij blauwalg is het zo dat je het contact met het water moet vermijden. Daarom werden de gevangen vissen er door de controleurs afgehaald. Ook had de GHV gezorgd voor jerrycans met water zodat de kinderen na afloop even de handen konden wassen met kraanwater. Bovendien werd gekozen voor een ander wedstrijdparcours waar de blauwalg minder aanwezig was. De Kanonswal ipv de Kloostertuin.

Ni’je Veste Buitenschans heeft gevist in de stadsgracht

Na de Willibrordus school heeft nu ook de Ni’je Veste Buitenschans een dagje visles gehad. De dag begon met een theorieles op school. Vismeester Ans van Heumen vertelde de kinderen van alles over de vissen en het leven op- en onder het water. De kinderen waren een en al oor. ’s Middags hebben de 26 leerlingen gevist in de Koostertuin alwaar de Groenlose Hengelsport Vereniging tien vrijwilligers klaar had staan om de kinderen visles te geven aan de waterkant.