Open Groenlose wedstrijdverslag

Leo Helmers wint Open Groenlose 2017

Zaterdag 5 augustus deden maar liefst 58 vissers een gooi naar de titel winnaar van de Open Groenlose 2017 om zodoende het felbegeerde Grols Kanon in het bezit te krijgen. De wedstrijdcommissie had 4 vakken uitgezet aan de Grolse Gracht en na het welkomstwoord van voorzitter Erik Mentink om 07.00u kon er geloot worden en konden de vissers naar hun plek vertrekken om daar alles in gereedheid te brengen voor het beginsignaal wat om 8.30u zou volgen.

Veel kleine vis tijdens Open kampioenschap om het Grolse kanon

Maar liefst 66 deelnemers hebben op zaterdag 8 augustus 2015 een gooi gedaan naar de fel begeerde titel voor het Open kampioenschap om het Grolse kanon. De deelnemers kwamen ook ditmaal weer uit het hele land. Zelfs uit Heerlen was er een deelnemer naar Groenlo afgereisd.

Al vroeg was het verzamelen in het clubhuis van de Grolse Boys. Hier werden de deelnemers welkom geheten door voorzitter Erik Mentink. Hierna volgde een korte briefing. De loting had een vlot verloop en deze altijd spannende klus was met twintig minuten geklaard.

Grote deelname aan viswedstrijd om het Grolse kanon

Warmte drukt vangsten

Op zaterdag 2 augustus 2014 is alweer de 33e editie gevist van de wedstrijd om het Grolse kanon. Een viswedstrijd die landelijk hoog aangeschreven staat en waar menig visser jaarlijks naar uit kijkt. Vele deelnemers doen al jaren mee, waaronder vele nationale toppers. Dit jaar had de stadsgracht wederom last van blauwalg. Bij de briefing 's morgens werden alle deelnemers hierop nogmaals op geattendeerd. Iedereen werd daarom verzocht om na afloop zijn handen te wassen met water en zeep. Dit advies werd keurig opgevolgd.

Volle bak tijdens viswedstrijd om Groenlose kanon

Met maar liefst 75 deelnemers zat de viswedstrijd om het Groenlose kanon nagenoeg vol. Deze viswedstrijd waar elk jaar veel vissers naar uitkijken werd gevist op zaterdag 10 augustus 2013. Vele landelijke en regionale toppers wisten de weg naarGroenlo weer tevinden. Werkelijk uit alle windstreken kwamen de deelnemers.

De wedstrijd om het Groenlose kanon wint nog steeds aan populariteit. Het kan dan ook gerust gezegd worden dat de Groenlose gracht inmiddels hoog aangeschreven staat als viswater in Nederland. Deze bijzondere viswedstrijd wordt geroemd om de prettige sfeer en de perfecte organisatie. Al deze deelnemers komen telkens met een goed en mooi verhaal over Groenlo thuis. Mooie promotie voor Groenlo dus.

Nieuw visparcours verrijking voor viswedstrijd om Grolse kanon

De deelnemers aan de 31e editie van het Open kampioenschap vissen om het Grolse kanon dat op zaterdag 11 augustus is gevist kregen te maken met een nieuw wedstrijdparcours. Door de wedstrijdcommissie was de Kloostertuin en de Dkn. Hooijmansingel in het wedstrijdparcours betrokken. Dit was werkelijk een verrijking. Nu konden de deelnemers ook iets verder uit elkaar gezet worden. De Groenlose Hengelsport Vereniging had werkelijk niets aan het toeval overgelaten en kon na afloop vele complimenten over het vissen in de stadsgracht in ontvangst nemen. Ondanks dat er in de regio nog enkele grote wedstrijden gevist werden namen aan de wedstrijd om het Grolse kanon toch nog 72 liefhebbers deel.