Vakantiewedstrijd wedstrijdverslag

Wind spelbreker tijdens eerste vakantie viswedstrijd.

Afgelopen dinsdag 28 Juli 2015 werd er door de Groenlose Hengelsport  Vereniging afgetrapt voor de eerste van de serie van drie vakantie viswedstrijden. Dit jaar zijn de vakantie viswedstrijden weer 'gewoon' aaneengesloten. Vorig jaar werden ze om de veertien dagen gevist en de deelnemers gaven aan toch de voorkeur te geven aan de aaneengesloten periode in de bouwvakvakantie. Maar er zijn nog meer zaken die meespelen om een succesvolle viswedstrijd te vissen. Een ervan is het altijd onberekenbare weer in Nederland.

Megavangst tijdens laatste vakantieviswedstrijd

De laatste vakantieviswedstrijd die op dinsdagavond 13 augustus 2013 is gevist aan de Groenlose stadsgracht heeft een megavangst opgeleverd voor Cas Punte. De weegploeg had het er maar druk mee om zijn gevangen vis te wegen. De teller van de weegschaal bleef stilstaan bij 12.803 gram. Bijna 13 kiloaan vis. Cas Punte had o.a. 7 grote brasems gevangen die hem aan deze mooie overwinning hielpen.Deze megavangst toont maar weer eens aan dat het mogelijk is veel brasems te vangen in de Groenlose stadsgracht..Ook Hennie Wiegerink uit Winterswijk die naast Cas Punte zat wist met 4.471 grameen mooie vangst te noteren. Het was genoeg voor een tweede plaats. Derde werd Ben Wigman uit Haaksbergen met 2.050 gram.

Deelnemers vakantieviswedstrijden zeer tevreden met genomen

blauwalg maatregelen door Groenlose Hengelsport Vereniging

Ook de tweede vakantieviswedstrijdin Groenlodie op dinsdag 6 augustus 2013 is gevist heeft de vissers niet weerhouden om massaal deel te nemen.  Maar liefst 56 enthousiastelingen wisten de weg naar Groenlo te vinden. Zij allen waar na afloop zeer te spreken over de genomen blauwalg maatregelen door de Groenlose Hengelsport Vereniging(GHV). Want ga maar na; de plekken worden zorgvuldig uitgezet, daar waar blauwalg ophopingen zijn komt niemand te zitten. Na afloop was er water en zeep om de handen te wassen. Maar de vissers hadden zelf ook maatregelen genomen (op advies van de GHV). Zo hadden ze het lokvoer thuis al klaar gemaakt en werd er onder de wedstrijd geen boterham gegeten o.i.d. om zo het contact met het water te vermijden. Ook werden de bewaarnetten zorgvuldig schoongemaakt. Allemaal maatregelen die er voor zorgen dat deze tweede vakantiewedstrijd gewoon kon doorgaan. Hulde aan de GHV dus alom voor de genomen maatregelen.

Brasems geven de doorslag tijdens eerste vakantieviswedstrijd!

Aan de eerste vakantieviswedstrijd die gevist is op dinsdag 30 Juli 2013 hebben maar liefst 53 enthousiastelingen mee gedaan. De serie van drie vakantiewedstrijden die door de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) georganiseerd worden zijn inmiddels een begrip in de regio en ver daar buiten. Elke wedstrijd zit het aantal deelnemers rond de zestig personen en dat is heel erg veel voor een wedstrijd die in de avonduren gevist wordt.Deze eerste wedstrijd was er na afloop nog een verrassing voor de deelnemers in verband met het 75-jarig bestaan van de GHV. Iedereen kreeg een broodje gehaktbal. Deze geste viel zeer in de smaak en ook na afloop van de twee laatste vakantieviswedstrijden (6 en 13 augustus) zal er voor de deelnemers wederom iets lekkers zijn.