Reglementen Archief / Uitslagen Wedstrijdverslag

Wintercup wedstrijdverslag

Remko Stöteler winnaar 34ste editie van de WinterCup.

Laatste WinterCup wedstrijd in 2017 gewonnen door Ivo te Kortschot.

Na een uitermate teleurstellende vijfde wedstrijd, zo slecht dat ik er geen zinnig woord over kon schrijven, kregen de deelnemers afgelopen zondag een herkansing Wederom aan het Benedenkanaal te Eefde

Om 07:50 uur waren er acht deelnemers aanwezig aan het Benedenkanaal, helaas moesten de overige deelnemers zich afmelden, zodat we meteen over konden gaan tot de orde van de dag, loten .

GHV WinterCup editie 2016/2017 is weer begonnen.

Willy Wayerdink wint de eerste wedstrijd om de 34ste WinterCup.

De eerste wedstrijd om de 34ste WinterCup, zit er weer op. Deze is gevist op zondag 6 november in de Marshaven te Zutphen, met dank aan HSV ons belang uit Zutphen. 17 deelnemers dit keer waarvan  een nieuwe deelnemer (Robert Lankheet) en twee deelnemers terug van weggeweest (Silvio Geelink en Martijn Stortelder). Niet alleen een nieuwe deelnemer, maar ook een andere opzet qua punten deze editie. Zo wordt er in vakken en op punten gevist waarbij na zes wedstrijden het slechtste resultaat komt te vervallen. We hebben al eerder bij de Grachtencompetitie en de IJsselCup gezien dan het tot de laatste wedstrijd spannend is .

33ste editie van de WinterCup gewonnen door Remko Stöteler.

Laatste wedstrijd is gewonnen door René Molenveld.

De 33ste editie van de WinterCup zit er weer op, de laatste wedstrijd werd gevist aan, wederom, het Beneden Kanaal te Eefde. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden werd er niet om acht uur maar om half acht geloot zodat we minimaal een half uur langer konden vissen. De afgelopen week is er nog door enkele deelnemers geoefend en de resultaten waren niet onaardig te noemen. Vandaag visten we met veertien man, na een glaasje Ossenkämper en een praatje was het tijd voor de loting. De weersvoorspellingen waren niet onaardig, droog, veel zon maar er stond wel een gure wind uit het oosten Wat zou het gaan worden vandaag..?

Veel regen en wind aan het Beneden Kanaal

René Molenveld wint met overmacht de vijfde WinterCup wedstrijd.

De vijfde en voorlaatste wedstrijd zit er weer op. Zondag 21 februari is deze gevist aan het Beneden Kanaal te Eefde. Het water in het Beneden Kanaal stond ruim 4 meter hoger dan de eerste wedstrijd deze competitie !!. De afgelopen weken waren de vangsten wisselvallig en afgelopen weekend was het zelfs slecht te noemen. Hopelijk is het vandaag stukken beter. Vandaag visten we met twaalf man, vijf deelnemers hadden zich netjes afgemeld en helaas namen twee deelnemers niet de moeite om zich af te melden. Na een glaasje en een soort van tactiek bespreking kon er geloot worden. Aangezien iedereen mooi op tijd was en we niet ver moesten lopen besloot de wedstrijdcommissie in samenspraak met de deelnemers om meteen te beginnen zodra iedereen klaar was. Half uurtje langer vissen dus. 

Eerste echte winter wedstrijd deze WinterCup is een feit

Alwin Bessels wint de eerste GHV competitie wedstrijd in 2016.

De eerste GHV competitiewedstrijd in 2016, uit een serie van tweeëntwintig, zit er weer op. Deze is gevist op zondag 17 januari aan de Oude IJssel te Eldrik. Twaalf deelnemers vandaag aanwezig bij het loten en zoals gebruikelijk was iedereen weer mooi op tijd aanwezig. Voor veel deelnemers was het een korte nacht aangezien we de dag ervoor onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie hebben gehad. Dit keer was niemand minder dan Anja Groot van de partij. Hadden de aanwezige deelnemers nog wat opgestoken van Anja en konden ze de tips in de praktijk uitvoeren..? Snel nog even handjes schudden (ja ja, drie koningen ligt al lang achter ons), klein borreltje (dit keer voor de verandering tegen de kou) en loten maar.  Na het loten snel naar de stek om op te bouwen. 

Derde WinterCup wedstrijd prooi voor Remko Stöteler .

Nog steeds geen winter..

De laatste competitiewedstrijd in 2015 zit er weer op, zondag 13 december is deze gevist aan de Oude IJssel te Eldrik. Zoals gebruikelijk was iedereen rond kwart voor acht weer aanwezig voor de  loting. Na het loten naar de stek om op te gaan bouwen.

Vandaag weer een nieuwe deelnemer, Vincent te Braake uit Borculo. Geeft maar weer eens aan dat er vraag is om te vissen in de winter, en meer nog dat de GHV een goede reputatie heeft.

Helaas drie afmeldingen,  dus kon de wedstrijdcommissie zestien nummers uitzetten met veel ruimte tussen de nummers. De deelnemers op de hoge nummers konden zich dus opmaken voor een fikse ochtend wandeling, gelukkig ligt er een fietspad op de dijk wat de wandeling een stuk aangenamer maakt. Het beloofde, qua weer, een prima visdag te worden; nagenoeg geen wind en droog. Zelfs het zonnetje kwam er nog door. Ondanks de nodige regen van de afgelopen weken stroomde het nauwelijks  waardoor er niet al te zwaar gevist hoefde te worden. Op twee deelnemers na greep iedereen  naar de feeder en de meesten begonnen tussen de vijfentwintig en vijfendertig meter te peilen. Even zoeken naar een kuiltje of randje, heb je deze gevonden dan op de lijnclip en uitlopen om bij evt. schade weer op dezelfde afstand te kunnen vissen. De vaste stok vissers begonnen op dertien meter. 

Ivo te Kortschot wint de tweede WC wedstrijd.

Veel en harde wint zorgt voor een moeizame visserij

 Na een dramatisch verlopen eerste wedstrijd was afgelopen zondag iedereen gebrand op een goed resultaat. Aangezien het waterpeil in het beneden kanaal nog lager stond dan de eerste wedstrijd werd er niet gevist aan het beneden kanaal maar aan de Marshaven te Zutphen. De Marshaven is een verenigingswater van HSV Ons Belang uit Zutphen, normaliter mag je hier alleen vissen als je lid bent van HSV Ons Belang maar gelukkig maakten ze voor ons een uitzondering en konden we hier onze tweede wedstrijd vissen. HSV Ons Belang, super bedankt!!

33ste editie WinterCup weer van start.

Maar liefst 17 deelnemers strijden om het kampioenschap.

 Zondag 1 november is de eerste wedstrijd van de 33ste editie van de WinterCup gevist. Dit jaar zeventien deelnemers, vier meer dan de voorgaande editie. Vier deelnemers terug van weggeweest (Frank Bomers, Frans Lindner, Dicky Dibbets en Jos Giesen) en twee nieuwe deelnemers,  Rob Beerten en Erik Hendriks. Erik Hendriks, uit Apeldoorn, is speciaal voor de WinterCup lid geworden van de GHV. Het gaat dus goed met de WinterCup, na enkele edities waarbij we ons af moesten vragen of we wel genoeg deelnemers op de been konden krijgen hebben we nu eindelijk een goede opkomst. Dit is grotendeels te danken aan de gekozen locaties, op beide locaties valt er in de winter namelijk wel een visje te vangen. Wedstrijdcommissie chapeau !!

Om iets over zeven  in colonne richting het beneden kanaal  in Eefde en om kwart voor acht was dan ook iedereen aan de waterkant en werd voor de eerste keer deze WinterCup een klein borreltje gedronken, niet tegen de kou, het was alles behalve koud, maar gewoon voor de gezelligheid.  Na een kennismakingsronde en het uitspreken van de verwachting (de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen want het waterpeil stond heel erg laag en dat is normaliter geen goed teken) werd er geloot en konden deelnemers de gelote stek opzoeken. Bennie Rooks wilde zo graag naar zijn gelote stek dat hij te enthousiast de bocht wilde pakken en bleef “hangen” op de dijk, maar met vereende krachten werd Bennie bevrijd uit deze penibele situatie. 

Rene Molenveld overtuigend winnaar van de 32 editie GHV WinterCup.

Remko Stöteler wint de laatste WinterCup wedstrijd editie 2014/2015.

Zondag 22 maart is de laatste wedstrijd gevist om de WinterCup, niet aan het Twentekanaal te Lochem zoals gepland  maar aan het Beneden kanaal te Eefde (onder de sluis). De laatste weken wordt hier veel  vis gevangen en om iedereen een leuke dag te bezorgen, lees vis te vangen, heeft de wedstrijdcommissie i.o.m. de deelnemers besloten om de wedstrijd te verplaatsen. De aanwezige deelnemers waren zeer te spreken over deze flexibele aanpak en hopen dat deze aanpak een vervolg krijgt, en dan met name met de WinterCup. Vis vangen, daar gaat het om!!

 

René Molenveld wint ook aan de Berkel.

Met nog een wedstrijd te gaan lijkt de winnaar al bekend.

Het was koud afgelopen zondag tijdens de 5de WinterCup wedstrijd aan de Berkel te Eibergen, en gelukkig voor de deelnemers stroomde het aardig. Het zonnetje scheen, dus dat maakte de kou weer goed. De Berkel in Eibergen is geen onbekend terrein voor de meeste van de deelnemers. Hier valt, als het stroomt, wel een visje te vangen. Vol goede moed werd de uitrusting uit de auto gehaald en alvorens er overgegaan werd naar de orde van de dag werd er weer een praatje gemaakt voorzien van een borreltje (bedankt Theo).

Eerste echte winterwedstrijd GHV gewonnen door René Molenveld.

GHV visseizoen is weer van start gegaan.

Afgelopen zondag is de 4de WinterCup wedstrijd, de 1ste GHV competitiewedstrijd in 2015,  gevist. In totaal organiseert de GHV 21 competitiewedstrijden en verschillende  open wedstrijden, een greep uit ons wedstrijdprogramma: 5 Grachtencompetitiewedstrijden, 5 Vrijehengelcompetitiewedstrijden, 5 IJsselCup wedstrijden, 6 WinterCup wedstrijden en natuurlijk ook verschillende open wedstrijden. In 2014 is er over de gehele linie genomen ‘redelijk’ gevangen, weinig grote vis maar wel veel klein spul. Alleen in competitie verband is er in 2014 een kleine 200 kilo vis gevangen wat neerkomt op iets meer dan 10 kilo per wedstrijd. Dat moet beter kunnen lijkt ons, en daar gaan we voor in 2015 .

Laatste wedstrijd in competitie verband gewonnen door René Molenveld.

Afgelopen zondag is de derde WinterCup wedstrijd, en de laatste competitiewedstrijd 2014, gevist aan de Oude IJssel. Voor het eerst worden er tijdens de WinterCup wedstrijden aan de Oude IJssel gevist en wel en wel aan de Beemsterweg te Eldrik. Na een reis van een klein half uur en een wandeling van ongeveer 5 minuten stonden de deelnemers aan het schitterende parcours.

In de wintermaanden wordt hier vaak gevist en geregeld ook zeer goed gevangen. Met name de voorn laat zich in het begin van de winter veelvuldig zien. In de weken voorafgaand aan de derde wedstrijd waren de vangsten zeer wisselend. Twee weken geleden kon je veel en grote voorn vangen maar de vangsten van afgelopen week waren niet om over naar huis te schrijven. Reden.. Nachtvorst, volle maan en wisselend weer .. zeg het maar?

Geen winnaar aan de Berkel.

De tweede WinterCup wedstrijd zit er weer op, gevist werd er aan de Berkel te Eibergen op exact het zelfde parcours als de tweede wedstrijd van de vorige editie van de WinterCup, toen werd er zeer goed gevangen. De verwachtingen voor zondag de 16de november waren echter minder hooggespannen, de Berkel stroomde nauwelijks en het water was ook nog eens kraakhelder, niet echt goede vooruitzichten op veel vis.

Om acht uur waren alle deelnemers present en iedereen liet zich het glaasje Ossenkämper van Andre Stokkink, ter gelegenheid van zijn gouden huwelijk, goed smaken. Tijdens het proosten werd er druk gespeculeerd over de manier van vissen. Duidelijk werd wel dat het voer donker en ‘schraal’ moest zijn om de vis niet te verzadigen.

Na de Ossenkämper, de nodige felicitaties en de ‘wedstrijdbespreking’, werd en geloot en kon iedereen verkassen naar de waterkant. De grote vraag vandaag was, met welke hengel gaan we vis vangen? De feeder of toch maar met de vaste stok. De feeder is normaliter een geducht wapen, maar de vaste stok is wellicht beter doordat je dunner en lichter kunt gaan vissen

De GHV WinterCup is weer begonnen.

Zondag 26 oktober is de eerste uit een reeks van zes WinterCup wedstrijden gevist. Twaalf fanatieke wedstrijdvissers gaan met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel. De vorige editie van de WinterCup was een groot succes, door de 11 deelnemers is er toen 55 kilo vis gevangen. Gaat we deze editie eroverheen?? In tegenstelling tot de vorige editie is het Twentekanaal vervangen door de Oude IJssel, er wordt dan gevist aan de Beemsterweg te Eldrik. In de wintermaanden zijn hier goede vangsten mogelijk, hopelijk geld dat ook voor ons. Daarnaast wordt er ook twee keer gevist in de Berkel en twee keer in de gracht.

De eerste wedstrijd werd gevist in de Kloostertuin/ Deken Hooijmansingel en het was al vroeg druk aan de waterkant. Na een glaasje Ossenkämper, aangeboden door Wesley Helmers (waarvoor dank, hij was weer lekker), werd er geloot en konden de deelnemers gaan opbouwen. Na een klein uurtje klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Al vrij snel werden de eerste vissen gevangen, voornamelijk kleine voorn en baars. Op sommige plekken ging het zo goed dat het weleens een hele mooie ochtend kon gaan worden <a href="/pdf/2014/Verslagen/1ste_WC_2014-2015.pdf" target="_blank"><img src="/images/pdf.gif" alt="" width="13" height="13" /></a></p>

Remko Stöteler winnaar WinterCup 2013/2014.

Zondag 9 maart is de laatste WinterCup wedstrijd 2013/2014 gevist onder schitterende weersomstandigheden, lekker zonnetje, graad of 8 bij aanvang wedstrijd en weinig wind. Het weer was de hele week al goed maar nog wel nachtvorst. Hoe zou de vis reageren..?

Na het gebruikelijke praatje en drankje, werd er geloot en kon de stek opgebouwd worden. De heren van de wedstrijdcommissie had alle negen deelnemers een mooi plekje gegeven in de Kloostertuin met genoeg ruimte tussen de stekken. Van te voren was er afgesproken om iets eerder te beginnen omdat Willy Wayerdink een iets petto had. Hij en Monique vierden namelijk hun trouwdag deze dag .

Winnaar WinterCup editie 2013/2014 bekend..?

De voorlaatste wedstrijd zit er weer op, dit keer moest het gebeuren aan de Berkel. I.v.m. graafwerkzaamheden niet aan de Geesterensebinnenweg in Borculo maar in Eibergen. De laatste keer is hier zeer goed gevangen, maar hoe reageert de vis na enkele  dagen nachtvorst..? Na het gebruikelijke praatje en drankje, werd er geloot en kon de stek opgebouwd worden.

GHV visseizoen 2014 gestart

Rene Molenveld wint de 1e wedstrijd in 2014.

 Na de laatste competitiewedstrijd op zondag 15 december was het zondag de 19de januari eindelijk weer zover. Helaas, of gelukkig, nog steeds geen winter wat ons wellicht vis zou opleveren. Vandaag waren we met zijn negen, Ronnie van der Beek en Frank Bomers moesten helaas verstek gaan en hadden zich, zoals het hoort, netjes afgemeld.

Gelukkig stroomde het kanaal niet zo hard als de vorige keer, oliebollenwedstrijd, en dreef er aanzienlijk minder troep op het water waardoor het vissen een stuk makkelijk zou gaan dan de laatste keer. Na het gebruikelijke praatje en drankje, dit keer een Pijnackers Snoepertje, werd er geloot en kon de stek opgebouwd worden.

Henk Geurkink wint de laatste wedstrijd in 2013.

Wederom peuteren aan het Twentekanaal.

Na meer dan een maand zonder wedstrijd was het zondag 15 december eindelijk weer zover. De deelnemers aan de WinterCup konden weer de krachten met elkaar gaan meten, dit keer aan het Twentekanaal te Lochem. Normaliter vissen wij in de winter op het stuk achter de Intratuin maar helaas was dit parcours al gereserveerd, er zijn dus meerdere fanatiekelingen die ondanks de kou er op uit willen, dus moesten we verkassen naar het stuk tussen de Mogenzompsebrug-Grensbrug (richting Goor).Hier hebben we in het verleden wel vaker gevist en over het algemeen niet zo goed gevangen. Wat zou het worden vandaag, is er iemand in staat om de nummer 1 positie van Remko Stöteler over te nemen? Twee deelnemers konden niet meedoen en hadden zich, zoals het hoort, netjes afgemeld waardoor er geen zgn. slaapplekken waren in het parcours .

Mega vangst tijdens de 2de WinterCup wedstrijd.

Remko Stöteler neemt de koppositie van Frank Bomers over.

Na twee stormachtige weken met heel veel regen mochten de deelnemers op zondagochtend 10 november de krachten meten aan de Berkel bij Eibergen (Brug Haaksbergseweg). In het verleden is hier vaak erg goed gevangen, uitschieters van 4 kilo of meer was eerder regel dan uitzondering. Maar we weten allemaal dat behaalde resultaten geen garanties bieden voor de toekomst.

De Berkel stroomde aardig en dat vergt een andere aanpak. Wat zou het gaan worden..? Na het uitspreken van de verwachtingen en het traditionele glaasje kruidenbitter werd er geloot en kon er begonnen worden met het opbouwen.. Om negen uur werd door Henk Migchielsen het beginsignaal gegeven en kon er begonnen worden .

Stormachtige start WinterCup editie 2013/ 2014.

De Gracht weer opgenomen in het wedstrijdschema.

Een week na de laatste wedstrijd van de grachtencompetitie is de eerst WinterCup wedstrijd gevist aan de Groenlose Gracht. Met elf deelnemers, evenveel als de vorige editie, kon er dus begonnen worden aan deze leuke competitie. Dit jaar zijn er drie deelnemers terug van weggeweest maar helaas hebben ook drie deelnemers die de afgelopen jaren mee hebben gedaan zich niet opgegeven. Desalniettemin doen we er alles aan om er weer een mooie en gezellige competitie van te maken.Na een extra uurtje nachtrust waren de deelnemers allen mooi op tijd aanwezig en na het traditionele glaasje kruidenbitter werd er geloot. Het weer was de afgelopen week goed geweest en gezien het feit dat er vorige week redelijk goed gevangen was waren de verwachtingen hoog gespannen.

De wedstrijdcommissie had de nummers uitgezet in de Kloostertuin. Hier is over het algemeen altijd wel een visje te vangen, maar hoe zou het de eerste WinterCup wedstrijd gaan..? Zeker op een stormachtige dag als deze. Vooraf hadden de deelnemers afgesproken dat als iedereen klaar was er kon worden gevist in plaats van te wachten tot negen uur .