Kletsnatte 1ste Voorjaarscompetitie wedstrijd gewonnen door Theo Wayerdink.

maandag 03 februari 2020

Kletsnatte 1ste Voorjaarscompetitie wedstrijd gewonnen door Theo Wayerdink.

Zondag 2 februari is de eerste wedstrijd om de voorjaarscompetitie gevist aan het Twentekanaal te Lochem. Tien deelnemers, van de in totaal twaalf deelnemers, waren deze eerste wedstrijd present. Net na het uitzetten, zo rond de klok van zeven uur waren de eerste deelnemers al present. In alle rust de spullen erbij pakken en wachten op de loting. Om iets voor half acht was iedereen aanwezig en kon er geloot worden.

De wedstrijdcommissie hadden twee vakken van vijf uitgezet met 20 meter tussen de nummers, lekker ruim dus. Snel opbouwen even een praatje maken met de buurman en wachten op het begin signaal.

Om half negen klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Het grootste deel van de deelnemers koos voor de feeder, de rest pakte de vaste stok. De een ging onder het kantje pielen de ander op elf meter. De feedervisser zaten op ongeveer 20 meter, de overkant werd deze keer met rust gelaten. Voor de meesten was het lange wachten begonnen, niet voor Theo Wayerdink, hij viste met de feeder en wist bij de tweede inzet al een brasem te vangen. Goed begin voor Theo dus, maar zou dit betekenen dat de vis “los” was?

Helaas was dit niet het geval, sommigen moesten alle zeilen bijzetten om een beet te forceren. Hier en daar werd een vis(je) gevangen maar echt wild was het niet. Dacht je net het aas gevonden te hebben waarmee de vis te verleiden was dan kwam je bedrogen uit. Bij de volgende inzet was het weer lang wachten. Tot overmaat van ramp begon het harder te regenen en de paraplu’s kwamen, als deze nog niet opstond, uit de foedraal. Een geluk voor de deelnemers was dat het niet meer zo hard waaide als de dagen ervoor, onder de paraplu bleef je dus gelukkig redelijk droog.

Veel deelnemers zaten halverwege de wedstrijd nog niet in de vis, actie gewenst dus. Blijven veranderen van aas. Vissen met een sleepje of juist ondieper om te kijken waar de vis zich bevond.

In het A vak werd op de lage nummers nog wel af en toe en visje gevangen. In het B vak was het dramatisch. Twee deelnemers hebben nauwelijks iets gezien wat op een beet leek. De overige hebben maar een paar keer een duidelijk beet gezien en, gelukkig, voor hen kunnen verzilveren.

In het A vak had iedereen vis!! Helaas voor Bennie Leusink viel zijn leefnet tussen “kant en wal” en met vereende krachten wisten ze het leefnet uit het water te halen maar de vis die er inzat had het ruime sop gekozen.

In het laatste half uur waren er nog een aantal deelnemers die een of meerdere kapitale vis hebben moeten lossen. Snel uithuilen en opnieuw proberen maar helaas leverde het niet de gewenste bonusvis op. Om half een klonk het eindsignaal en niet veel later kon er gewogen worden. Door de 10 deelnemers is er in totaal 8470 gr. vis gevangen. In vak A was dit 5215 gr en in vak B 3255.

Uitslag 1ste  voorjaarscompetitie wedstrijd:

 

Vak A

 

 

 

 

1.

Theo Wayerdink

2180

gr.

1

pnt.

2.

Rob te Brake

1530

gr.

2

pnt.

3.

Jur Pasman

  820

gr.

3

pnt.

 

 

Vak B

 

 

 

 

1.

Rob Beerten

1300

gr.

1

pnt.

2.

Henk  Bargerman

  995

gr.

2

pnt.

3.

Ruud Pasman

  960

gr.

3

pnt.

Tussenstand na de 1ste wedstrijd

1.

Theo Wayerdink

2180

gr.

1

pnt.

2.

Rob Beerten

1300

gr.

1

pnt.

3.

Rob te Brake

1530

gr.

2

pnt.

4.

Henk  Bargerman

  995

gr.

2

pnt.

5.

Ruud Pasman

  960

gr.

3

pnt.

6.

Jur Pasman

  820

gr.

3

pnt.

Voor de vissers die “geblankt” hebben, er is nog van alles mogelijk aangezien het slechtste resultaat komt te vervallen. Mocht je nog mee willen doen aan de voorjaarscompetitie geef je dan op door een mail te sturen naar vjc(at)viseningroenlo.nl .

De eerst volgende voorjaarscompetitie wordt gevist op zondag 1 maart aan de Oude IJssel te Eldrik. Loten om zeven uur aan de waterkant en er wordt gevist van acht uur tot twaalf uur. Deze dag is tevens de dag dat er weer opgegeven kan worden voor de Grachtencompetitie en de IJsselCup .

arrow_upward