Frank Bomers wint de 2de IJsselCup wedstrijd.

Wederom goede vangsten aan de IJssel.

Zondag 27 september is de tweede IJsselCup wedstrijd gevist aan de Rembrandtkade in Deventer en het Ganzenei te Brummen. De Rembrandtkade is voor veel deelnemers onbekend terrein er werd voorafgaand aan de wedstrijd al de nodige informatie ingewonnen; hoe ver in moet je vissen en welk nummer moet je uit de hoge hoed halen om een leuk netje vis te kunnen vangen

Op vrijdag werd door de wedstrijdcommissie bekend gemaakt wie naar welke locatie mocht vertrekken, het loten van de steknummer gebeurde op de wedstrijddag aan de waterkant. Deze tweede wedstrijd zijn er twee vakken van 7 uitgezet aan de Rembrandtkade en aan het Ganzenei, helaas op zondagochtend vroeg een afmelding waardoor er met 6 man gevist werd aan het Ganzenei.

Zoals gebruikelijk was iedereen mooi op tijd aanwezig voor het loten. Na het loten opbouwen en alles dusdanig neer zetten je niet halverwege de wedstrijd van de kist hoeft om wat te pakken. Om 08:30 uur het beginsignaal klonk.

Vak A: Rembrandtkade:

Vrijwel meteen na het beginsignaal werd er vis gevangen, voornamelijk kleine vis. Op de “hoge” nummers werd na een uur de kleine vis ingeruild voor grovere vis. In het midden van het vak was het peuteren, je moest vol aan de bak om de vis te verleiden, lukte je dit dat was het voornamelijk een kleine voorn of een platje. De grove vis hield zich vooral op aan de kop en de staart van het parcours. Helemaal op kop zat Rob te Brake die de vis niet aan de praat kon krijgen. Zijn buurman, Dicky Dibbets, kreeg ze wel aan de praat en kon ze ook aan de praat houden. Afgetekend wist Dicky zijn vak te winnen.

Vak B: Ganzenei:

Ook hier weer de nummers ruim uitgezet, helaas geen maar zes man aan de waterkant. Net als in Deventer werd er door iedereen vis gevangen, ook eerst kleine vis maar al snel volgende de dikke jongens. Op een aantal nummer bleef de beet er goed inzitten. Op andere nummer (11 en hoger) kwamen de beten met vlagen. Zo ving je drie vissen in 5 minuten zo zat je 15 minuten te wachten op een aanbeet. Frank Bomers, op nummer 9, viste een puike wedstrijd en ving de ene brasem na de andere wat hem de dagwinst opleverde.

Deze wedstrijd is er door de 13 deelnemer 245305 gram gevangen, wederom een record! In vak A (Rembrandtkade) was dit 97940 gram en in vak B (Ganzenei) 147365 gram. Na twee wedstrijden staat de tellen op 440085 gram.

Uitslag tweede IJsselCup wedstrijd 2020:

Vak A Deventer

 

 

 

 

1

Dicky Dibbets

34410

gr.

1

pnt.

2

Rob Beerten

20560

gr.

2

pnt.

3

Henk Geurkink

17330

gr.

3

pnt.

 

Vak B Brummen

 

 

 

 

1

Frank Bomers

34790

gr.

1

pnt.

2

René Molenveld

33040

gr.

2

pnt.

3

Ivo te Kortschot

31740

gr.

3

pnt.

 

Tussenstand IJsselCup 2020

 

 

 

 

1

Dicky Dibbets

63910

gr.

3

pnt.

2

Frank Bomers

51380

gr.

3

pnt.

3

Rob Beerten

50185

gr.

3

pnt.

4

Henk Geurkink

37390

gr

4

pnt

5

Ivo te Kortschot

52240

gr

6

pnt

6

René Molenveld

48610

gr

7

pnt

 

Na twee wedstrijden is het al ongekend spannend, zeker met de wetenschap dat het slechtste resultaat komt te vervallen. Met nog drie wedstrijden te gaan is er dus nog van alles mogelijk. Zondag 4 oktober wordt de derde IJsselCup wedstrijd gevist. De nummers worden ook deze keer uitgezet aan de Rembrandtkade te Deventer en aan het Ganzenei te Brummen. De heren die afgelopen zondag in Deventer hebben gevist gaan naar het Brummen en andersom. Loten om 07:30 uur aan de waterkant.

arrow_upward