Grolse jeugd in de ban van het vissen

donderdag 15 juli 2021

Dat het vissen leeft onder de Grolse jeugd bleek woensdag 14 juli wel weer. Toen werd de Finale van de jeugdcompetitie gevist. Maar liefst 22 deelnemers waren aanwezig ondanks het slechte weer. Dit aantal had nog een heel eind hoger uitgekomen als het alleen al droog was geweest aldus een zegsman van de Groenlose Hengelsport Vereniging.

Maliebaan

Geloot en gevist werd er op de Maliebaan. Opnieuw waren vele vrijwilligers van de GHV aanwezig om de jeugd met raad en daad bij te staan. Het is elke keer prachtig om te zien dat de jeugd zoveel plezier beleefd aan het vissen, daar doe je het allemaal voor aldus een van de vrijwilligers. En zo is het maar net. Ook waren er weel veel toeschouwers aanwezig om de verrichtingen van de jeugd gade te slaan. De wedstrijd duurt  1 ½ uur, dat is lang genoeg voor de jeugd. Een enkeling ving een grote vis waarvan meteen een mooie foto werd gemaakt. Deze vis zal worden aangemeld voor de GHV Vis Challenge die nog steeds loopt. Hiermee zijn prachtige prijzen te winnen.

Dobberspel

Maar het gerucht dat de GHV binnenkort met een geweldige actie komt deed ook de ronde. We kunnen dit gerucht bevestigen want binnenkort komt er een dobberspel. Je moet het aantal dobbers raden die in de glazen koker zitten. Er worden maar liefst drie grote viskoffers weggeven aan diegene die het juiste aantal dobbers raad of daar het dichtste bij zit. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

·         Je moet in het bezit zijn van een geldige GHV Jeugdvispas

·         Je moet de jeugdvisacte van de GHV hebben gedownload. Heb je dit nog niet gedaan, doe dit dan snel via www.visseningroenlo.nl . anders kun je niet meedoen.

Binnenkort meer over deze unieke actie voor de jeugd.

 

Prijsuitreiking

De hele wedstrijd door werd er goed gevangen en dat bleef tot het einde zo. Een geweldige prestatie van de jeugd en vol spanning werd uitgekeken naar de einduitslag. Inmiddels was de ijscokar van Jim ook weer gearriveerd en iedereen ontving een waardebon voor een ijsje. Dat lie iedereen zich goed smaken. Voorzitter Erik Mentink reikte de prijzen uit en vertelde dat we vanavond een hele jonge winnaar hadden namelijk Friso Wolters. Hij ving maar liefst 41 vissen wat hem een dikke eerst plek opleverde. Friso proficiat met dit mooie resultaat. Alle vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet.

De voorzitter deelde nog mede dat de kinderen ook weer mochten mee doen (gratis) aan de laatste Zomeravond wedstrijd die op woensdag 21 juli wordt gevist aan de stadsgracht. Loting vanaf 17.45 uur aan de Maliebaan. Voor de jeugd zal er een apart vak worden ingericht en voor maden en een emmer wordt gezorgd. Verder moet men zelf zorgen voor de benodigde visspullen. Om 18.30 uur klinkt het startschot. De jeugd vist tot 20.00 uur en de senioren tot 21.00 uur.

Maar inmiddels kan rustig worden geconcludeerd dat de Grolse jeugd helemaal in de ban is van het vissen. En wie de gratis jeugdvisacte nog niet heeft gedownload kan dit alsnog doen via www.visseningroenlo.nl . Een mooie vakantie activiteit.

 

Uitslag jeugdwedstrijd 14-7-2021

 

 

1

Friso Wolters

41

vissen

2

Lasse Ribbers

18

vissen

3

Finn Weenink

17

vissen

 

Lars Kroekenstoel

17

vissen

4

Tycho Geelink

16

vissen

 

Daan Papen

16

vissen

5

Nigel Smit

14

vissen

6

Tjarko Branten

13

vissen

7

Jurre Hemmink

12

vissen

8

Bas Klein Avink

10

vissen

 

Carlijn Bannin9

10

vissen

9

Jayda Kars

8

vissen

10

Tijmen Steghuis

7

vissen

 

Jasmijn Schonewille

7

vissen

 

Jayden te Brake

7

vissen

 

Dion Kars

7

vissen

11

Maud Klein Avink

6

vissen

 

Mees Westhoff

6

vissen

12

Senna Schonewille

5

vissen

13

Daan Klein Gebbink

4

vissen

 

Tim Reinders

4

vissen

14

Finn Eisinga

2

vissen

Totaal

 

247

vissen

arrow_upward