Open Groenlose om het Grolse Kanon niet meer weg te denken op de Nationale viswedstrijd kalender

zaterdag 07 augustus 2021

Zaterdag 7 augustus werd door veertig vissers weer een gooi gedaan naar het kampioenschap voor het Open Groenlose om t Grolse kanon. Dit om de felbegeerde replica van het Grolse Kanon in het bezit te krijgen. Deze wedstrijd is een van de oudste wedstrijden in de regio en werd afgelopen zaterdag 7 augustus alweer voor de 39e keer gehouden aan de boorden van de stadsgracht. Na de afgelasting in 2020 vanwege corona stonden de deelnemers alweer te trappelen om in Groenlo aan de start te verschijnen. En zo geschiedde. Met een maximaal van 40 deelnemers vanwege de coronamaatregelen was de wedstrijd twee weken geleden al volgeboekt.

Cafe Frielink

De loting en  prijsuitreiking vonden dit jaar voor het eerst plaats bij cafe Frielink aan de Notenboomstraat 46 in Groenlo in de achterzaal. Vanaf 6.30 uur konden de deelnemers zich melden in het achterzaaltje. Bij de loting om 7.00 uur werden de coronaregels goed in acht gehouden. Voorzitter Erik Mentink bedankt vooraf in de briefing alle vrijwilligers die er voor hadden gezorgd dat het parcours er goed bij ligt afgelopen week. Daarnaast bedankt hij alle vrijwilligers die geholpen hadden met de organisatie van deze mooie wedstrijd.

Na de loting ging iedereen naar z’n gelote stek, om deze op te bouwen en om 8.30 uur klonk het beginsignaal onder goede weersomstandigheden.

Al snel werden de eerste vissen gevangen en het gehele parcours gaf een wisselend beeld qua vangsten. Het bleef de gehele wedstrijd droog en dat is altijd wel zo prettig. Doordat bij gelijke vakpunten het aantal vissen de doorslag gaf qua rangschikking bleef het overal tot het laatst spannend. Om 12.30 uur klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt. In totaal werden er 1760 vissen gevangen die een totaalgewicht hadden van 72.865 gram.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking had een vlot verloop en de Groenlose Hengelsport vereniging kon vele complimenten in ontvangst nemen voor de perfecte organisatie. Uiteindelijk was het Hans Weideveld uit Westervoort die met 2 vakpunten, 88 vissen en een gewicht van 2.160 gram eerste werd. Dit was Hans’s derde overwinning alweer en hij heeft dus al drie Grolse kanonnen in z’n prijzenkast staan. Al met al kan terug gekeken worden op een geweldige 39e editie van Het Open Groenlose om t Grolse Kanon.

 

 

Uitslag Open Grolse om ’t Kanon 7-8-2021

1.

Hans Weideveld (Westervoort)

2

vakpnt.

88

stuks

2160

gr.

2.

Erik Nijland (Rijssen)

3

vakpnt.

96

stuks

6240

gr.

3.

Christian Surquin (Velp)

3

vakpnt.

85

stuks

1755

gr.

4.

Rene Graat (Boxmeer)

4

vakpnt.

83

stuks

3350

gr.

5.

Ton van Leeuwen (Arnhem)  

4

vakpnt.

107

stuks

4395

gr.

 

Beste Grollenaar

11.

Leo Helmers

7

vakpnt.

88

stuk

1460

gr.

 

De volledige uitslag is te vinden op www.visseningroenlo.nl

De eerst volgende wedstrijd in de stadsgracht is op zondag 19 september. Dan wordt de Mysterie Koppel gevist. Altijd een erg spannende wedstrijd.

Jeugd

De jeugd kan de komende tijd ook nog een paar leuke wedstrijdjes vissen. Allereerst is daar de extra jeugdwedstrijd in de vijver van de Hartreize op woensdag 18 augustus. Daar gaan we met z’n allen proberen het oude record uit 2018 met 946 vissen te verbreken. Op zondag 22 augustus volgt de kermisjeugdwedstrijd.

Maar de jeugd kan ook mee doen met het dobberraadspel. Zie hiervoor de facebookpagina van de GHV. Voor de 3 beste antwoorden zijn 3 prachtige zitkoffers te winnen. Ook kan de jeugd nog meedoen met de GHV Vischallenge en ook hier zijn leuke prijzen te winnen, waaronder mooie  onthaak matten en schepnetten. De foto’s van mooie vangsten kunnen via whats app naar Ivo te Kortschot worden doorgestuurd 06-22433113.

Open Groenlose_2021.jpg

 

arrow_upward