Tweede Havenwedstrijd 2019/2020 gevist onder gure omstandigheden.

Tweede Havenwedstrijd 2019/2020 gevist onder gure omstandigheden.

Henk Bargeman wint met overmacht!

Na een zeer succesvolle eerste wedstrijd was het afgelopen zondag weer tijd voor de tweede wedstrijd. In alle vroegte weer naar Elburg voor de tweede vijf uurs wedstrijd in het "winter" walhalla, de haven van Elburg. Deze keer weer een aantal deelnemers die voor het eerst mochten ervaren hoeveel vis er te vangen is. Na een klein uur rijden kwamen de Grolse deelnemers aan in de haven van Elburg. Het was al gezellig druk in de haven, dus snel stekken uitzetten om te voorkomen dat “vrije” vissers op de steigers gaan zitten. Natuurlijk was er ook tijd voor een glaasje “Jans Foezel” (beschikbaar gesteld door Jan's wijn, whisky en bierspecialiteiten) om alvast een beetje warm te worden.

De tweede wedstrijd, net als de eerste, 21 deelnemers. De organisatie kon 11 plekken uitzetten op de lange steiger (vak A) en tien plekken in het “het kommetje” van de Jachthaven (vak B). Rond de klok van half acht was aanwezig en kon er geloot worden. Na het loten meteen naar de stek. Het grote voordeel van het vissen in de haven is dat je niet zoveel “zooi” hoeft mee te slepen en, ook niet geheel onbelangrijk dat we de auto vlak achter de stek konden parkeren. Na het opbouwen en alles klaar maken was het tijd om het bodem verloop goed in kaart te brengen. De dieptes variëren nogal. Zo varieert de diepte in “het kommetje” van de jachthaven van 0.75 meter tot 2 meter en op de lange steiger (vak B) van 0.5 meter tot 1.5meter, de te bevissen afstand lag in beide vakken tussen de 3 meter en 4 meter.

Om half negen was het Henk Geurkink die het beginsignaal gaf. Eerst een paar ballen voer het water in en vissen maar. Het duurde dan ook niet lang of de eerste vissen kwamen boven water.

Het eerste uur was het op veel plekken peuteren. De vis was aanzienlijk voorzichtiger dan de eerste wedstrijd. Net als de eerste wedstrijd was vak B iets beter dan vak A, maar iedereen had al een paar kilo in het leefnet.

In het tweede uur werden de vangsten iets beter, maar nog steeds niet wild. Gelukkig zat iedereen met de wind in de rug waardoor het water er redelijk rustig bij lag zodat er uiterst secuur gevist kon worden (wat ook nodig was om de vis te verschalken).

Om elf uur was het tijd om de benen te strekken, een sanitaire stop om te zorgen voor de innerlijk mens. Daarnaast was het ook een mooi moment om even bij de overige deelnemers te informeren hoe ze de vis aan de schubben kregen. Indien nodig nog snel wat aanpassingen doen en wachten op het beginsignaal van de tweede helft.

Na het derde signaal snel wat aas brengen, een balletje voer en vissen maar. Vanaf het begin werd er meteen weer vis gevangen. Het derde uur verliep voor de meeste deelnemers wel wat beter dan de eerste tweeënhalf uur. De vis was nog steeds moeilijk te verleiden en te vangen. Alle zeilen moesten bijgezet worden om de vis aan de schubben te komen. De een pakte een andere topset met een lichtere dobber, de ander koos er voor om dieper of ondieper te gaan vissen. Wat ze wel allemaal deden is constant bijgooien van aas. Zoeken naar de vis en eenmaal de vis gevonden werd er ook in het derde uur weer redelijk gevangen.

Het laatste anderhalf uur was het wisselvallig, met name in vak A. Hier werden nu wel de grovere vissen gevangen maar niet de aantallen als in de eerste uren. In Vak B bleven ze wel gestaag door vangen, nog steeds veel grove vis. Om twee uur was het helaas afgelopen. Snel alles opruimen en wegen.

Om half drie konden weegploegen aan de het werk. Door verplicht te stellen dat er twee leefnetten gebruikt moest worden ontkwam men er niet aan door de vangst in twee keer te wegen. Maar alles voor het welzijn van de vis (en de ruggen wan de wegers).

Op de lange steiger veel maat voorn en enkele mooie grote voorns. In het “kommetje” meer grove vis en grotere aantallen. Om drie uur was het wegen klaar en kon de stand opgemaakt worden. Na wat optelwerk volgde de prijsuitreiking, elk vak drie prijzen en een “Lucky loser” in de vorm van een waardebon aangeboden door Hengelsport Hennie Kruidenier. Paul en Monique wederom onwijs bedankt.

Uitslag tweede Havenwedstrijd Elburg 2019/2020:

Vak A

1. Henk Geurkink 25520 gr.

2. Joram Brehen 20860 gr.

3. Koen Hulshof 20420 gr.

 

Vak B

1. Henk Bargeman 34950 gr.

2. Rene Molenveld 25680 gr.

3. Rene Brehen 24230 gr.

 

De vangsten waren enigszins teleurstellend, maar na de laatste wedstrijd waren we ook wel verwend. De 21 deelnemers wisten toch nog 339320 gram vis te vangen, in vak A was dit 168325 gram en in Vak B 170995 gram.

 

De derde, en laatste, Havenwedstrijd word gevist op zondag 12 januari maar voor dat het zover is zal op zondag 22 december de laatste GHV wedstrijd gevist worden. Dan wordt namelijk onze jaarlijkse oliebollenwedstrijd weer gehouden. Dit jaar in Eefde (boven of onder de sluis), een week voor de wedstrijd wordt de exacte locatie bekend gemaakt worden. Opgeven alleen via oliebollenwedstrijd(at)visseningroenlo.nl.

arrow_upward