Stormachtige 2de voorjaarscompetitie wedstrijd prooi voor Silvio Geelink.

maandag 02 maart 2020

Zondag 1 maart is de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie gevist aan de Oude IJssel te Eldrik. De dagen ervoor had het flink geregend en de vraag was dan ook of, en hoe hard, de Oude IJssel zou stromen. Gelukkig viel dit reuze mee, was er geen regen voorspeld en waren alle deelnemers van de partij.

Alle twaalf deelnemers waren mooi op tijd aanwezig en na het uitzetten stond iedereen al boven op de dijk te wachten. Er was dus nog tijd voor en glaasje Jans Foezel, na de borrel loten en op naar de gelote stek. De wedstrijdcommissie hadden twee vakken van zes ruim uitgezet. Snel opbouwen even een praatje maken met de buurman en wachten op het begin signaal. Om klokslag acht uur klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden.

Iedereen had een of meerdere feeder-hengels klaar liggen en een enkeling probeerde het met de vaste stok. Door de stormachtige wind was het onmogelijk om zonder hengelbreuk te gaan vissen met de vaste stok. Hengel aan de kant en toch maar met de feeder aan de slag. Met de eerst inzet wist René Molenveld een voorn te vangen, zou het zo’n dag gaan worden?

De meeste deelnemers hoefden niet lang te wachten op de eerste vis, door de harde wind waren de beten moeilijk te registreren wat vaak resulteerde in “platte” maden of een lege haak. Over het hele parcours werd er geregeld een vis(je) gevangen. In het A vak redelijk veel kleine voorn, roofblei en een verdwaalde brasem. In het B vak, en dan met name op de hogere nummer, werden de grove vissen gevangen. Silvio Geelink en Rob Beerten wisten beiden een kapitale brasem te vangen. De overige deelnemers in vak B moesten het doen met mooie grote voorns.

Door de 12 deelnemers is er in totaal 29315 gram vis gevangen. In vak A was dit 10015 gram en in vak B 19300 gram.

Uitslag 2de voorjaarscompetitie wedstrijd:

 

Vak A

 

 

 

 

1.

Theo Wayerdink

1985

gr.

1

pnt.

2.

Vincent te Braake

1920

gr.

2

pnt.

2.

Ivo te Kortschot

1920

gr.

2

pnt.

 

 

Vak B

 

 

 

 

1.

Silvio Geelink

5335

gr.

1

pnt.

2.

Rob Beerten

3540

gr.

2

pnt.

3.

Rob te Brake

3485

gr.

3

pnt.

 

Tussenstand na de 2de wedstrijd

1.

Theo Wayerdink

4165

gr.

2

pnt.

2.

Rob Beerten

4840

gr.

3

pnt.

3.

Rob te Brake

5015

gr.

5

pnt.

 

De eerst volgende voorjaarscompetitie wedstrijd wordt gevist op zondag 15 maart aan de Marshaven te Zutphen. Loten om zeven uur aan de waterkant en er wordt gevist van acht uur tot twaalf uur.

Vanaf 1 maart is de inschrijving voor de Grachtencompetitie en de IJsselCup weer gestart, wil je aan een van deze spannende competities meedoen, en je bent lid van de GHV, schrijf je dan in. Voor de wedstrijddata en locaties kun je op de website www.visseningroenlo.nl terecht.  

arrow_upward