Volle bak tijdens extra jeugdviswedstrijd aan de vijver van de Hartreize

vrijdag 20 augustus 2021

Vanwege de corona eerder dit jaar konden twee jeugdwedstrijden geen doorgang vinden en daarom had de organisatie van de jeugdwedstrijden van de Groenlose Hengelsport Vereniging besloten om een extra jeugdwedstrijd te organiseren. Maar liefst 34 enthousiaste kinderen melden zich woensdagavond 18 augustus bij de vijver van de Hartreize. Een geweldige opkomst zo midden in de vakantie. Het bewijst maar weer dat sportvissen enorm populair is onder de jeugd in en rondom Groenlo en dat is mooi om te constateren. Met de kinderen kwamen ook vele familieleden de verrichtingen van de kinderen bekijken. Iedereen genoot enorm.

De wedstrijd

Wie geen hengeltje had kon er eentje in bruikleen krijgen van de GHV en zo kon iedereen mee doen die dit wilde. Om 18.30 uur klonk het beginsignaal en kon er gevist worden. De vijver van de Hartreize herbergt heel veel kleine vissen, maar die bijten heel goed maar vallen als ze eenmaal boven water zijn ook zo weer van de haak. Dit komt omdat ze alleen in de made bijten en als dan de boven water zijn spugen ze de made uit en vallen ze weer terug. Dit overkwam iedereen die mee deed. En soms leidde dit tot grote teleurstelling.

De jeugd en de supporters genoten enorm van dit geweldige mooie tafereel aan de vijver van de Hartreize en de organisatie stond als een huis. Ook ditmaal zetten zich vele vrijwilligers zich in voor de jeugd.

Prijsuitreiking

Om 20.00 uur klonk het eindsignaal en konden de vissen worden geteld. Halverwege de wedstrijd was ook al een telronde ingesteld en nu dus de laatste ronde. Doordat er veel kinderen mee deden duurde de uitslag iets langer dan normaal. Maar in de tussentijd konden de kinderen genieten van een heerlijk bekertje ranja en wachtte iedereen op de dingen die komen gingen. De kinderen verdrongen zich rondom de prijzentafel en wat al wel duidelijk was dat iedereen een prijsje ontving. Maar wie eerst was mocht natuurlijk ook als eerste een prijs uitkiezen. En hadden ze een prijsje uitgekozen dan was daar ook nog een zakje chips. Het kon niet op.

jeugd_18-08.jpg

Voorzitter Erik Mentink nam het woord en had eerst nog een aantal mededelingen voor de kinderen. De termijn voor inzending van het antwoord van het dobberspel is verlengd tot 1 september. De voorzitter had één van de drie viskisten bij zich die gewonnen konden worden en de kinderen konden dit haast niet geloven. Wie mee wil doen moet even kijken op de facebookpagina van de GHV of op www.visseningroenlo.nl in de rubriek ‘nieuws’. Inzendingen kunnen gemaild worden naar dobberspel(at)visseningroenlo.nl

Ook kan men nog mooie foto’s van leuke vangsten insturen voor de GHV Vischallenge. Ook deze mooie actie loopt op 1 september af. Foto’s kunnen via whatsapp worden ingestuurd naar Ivo te Kortschot en wel naar nr 06-22433113.

Ook kunnen de kinderen zondag 22 augustus nog mee doen met de kermiswedstrijd. Dit is voor kinderen t/m 14 jaar en om 8.30 uur is het verzamelen bij de Wilhelminabank.

1000 vissen

De jeugdwedstrijd stond ook in het teken om het record te verbreken dat in 2018 met 946 vissen gevestigd is aan de vijver van de Hartreizen. Maar dit is helaas niet gelukt. De teller stopte die avond bij 672 vissen. Dit ondanks dat de winnaar Milan Kok maar liefst 76 ving en als eerste een prijs mocht uitzoeken. Hij koos voor een mooie viskoffer. Volgend jaar gaan we weer een poging doen.

Voorzitter Erik Mentink bedankte alle vrijwilligers die er voor hadden gezorgd dat de jeugd van Groenlo en omstreken mooie jeugdwedstrijden kon vissen dit jaar. Een groot applaus klonk van de zijde van de kinderen en de ouders.

Uitslag jeugdwedstrijd 18 augustus 2021

1

Milan Kok

73

vissen

2

Jens Bijen

42

vissen

3

Lara Kok

41

vissen

4

Jorn Bannink

32

vissen

5

Bas Klein Avink

29

vissen

6

Ivan Kroekenstoel

28

vissen

7

Lars Kroekenstoel

26

vissen

 

Jelmer Bannink

26

vissen

8

Lisa Papen

23

vissen

 

Lana Oesterholt

23

vissen

9

Melle Huurneman

21

vissen

10

Dior Overkamp

20

vissen

11

Puk te Woerd

19

vissen

12

Daan Papen

17

vissen

 

Wes Dibbets

17

vissen

13

Wes Fije

15

vissen

 

Gijs Dibbets

15

vissen

 

Siem te Morsche

15

vissen

14

Jasmijn Schonewille

14

vissen

 

Amy Schonewille

14

vissen

15

Liv Kok

13

vissen

 

Tim Reinders

13

vissen

 

Mik te Morsche

13

vissen

16

Leo Leussink

12

vissen

 

Jens Brinckerhof

12

vissen

17

Sem Lensink

11

vissen

 

Daan Oesterholt

11

vissen

18

Jay Kok

10

vissen

 

Thijs van uem

10

vissen

19

Lasse Ribbers

9

vissen

20

Mees Westhoff

8

vissen

21

Tim van Uem

5

vissen

22

Guus van Ooijen

4

vissen

Totaal

 

641

vissen

 

 

arrow_upward