Zevende IJsselCup wedstrijd

Remko Stöteler prolongeert titel.

Wederom aardige gewichten aan de IJssel.

Zondag 27 oktober is de laatste en beslissende IJsselCup wedstrijd gevist aan het Ganzenei en de Windmolens. Door een aantal afmeldingen werden er twee vakken van 5 uitgezet.

De afgelopen week, tijdens de Grand National, waren de vangsten in het algemeen magertjes. Volgens vele was het hoge water en het onstabiele weer hier debet aan. Afgelopen week is het water gezakt en was het weer stabiel, wat betekende dit voor de vangsten?

Iedereen had er weer zin in en waren ruimschoots aanwezig voor de laatste IJsselCup wedstrijd van dit seizoen. Snel loten en op naar de waterkant en op bouwen. Alles binnen handbereik, want je wil niet van de kist af als je lekker in de beet zit. Nog even een laatste check en nog even een praatje maken met de buurman om wellicht nog wat tips te kunnen ontfutselen voordat om 08:30 uur het beginsignaal klonk.

Vak A: Nr. 1 t/m 5.
Voor de derde keer oprij zaten nummer 1 en 2 van het klassement (Remko en René) in het zelfde vak. Sterker nog ze zaten op nummer 1 en 2. Vanaf het begin zaten beide heren in de vis, de overige drie deelnemers hadden het nakijken. Sporadisch een teken van leven terwijl op kop regelmatig geschept moest worden. Na een klein uur werd op de overige nummers ook gevangen maar niet in het tempo van de Remko en René. Vincent te Braake stond aardig zijn mannetje en wist voor de tweede keer de 10 kilo grens te slechten, mede door een barbeel van 78 cm!!

Vak B: Nr. 6 t/m 10.
In tegenstelling tot het A vak was het hier schrapen, sporadisch een beet of iets wat er op leek. Sommige deelnemers moesten wachten tot 11 uur voordat de eerste aanbeet zich liet zien. Gewoon aas blijven brengen en hopen dat de vis op het voer afkomt. Bij Dicky Dibbets en Henk Geurkink kwamen de barbelen. Dicky moest vijf keer lijdzaam toekijken hoe de barbeel het van hem won, Henk Geurkink daarentegen kwam twee keer toe als winnaar uit de bus. Twee barbelen van 60cm plus.

Om 13:00 uur werd duidelijk dat het een redelijke visdag was. Er is door de 10 deelnemers 100665 gram gevangen. In vak A was dit 68385 gram en vak B 32380 gram. In totaal is er deze editie van de IJsselCup 771280 gram vis gevangen, een absoluut record voor de GHV.

Uitslag laatste IJsselCup wedstrijd 2019:

VAK A

  1. Remko Stöteler 20880 gr. 1 pnt.
  2. René Molenveld 19170 gr. 2 pnt
  3. Vincent te Braake 12170 gr. 3 pnt

VAK B

  1. Henk Geurkink 14040 gr. 1 pnt.
  2. Dicky Dibbets  8895 gr. 2 pnt
  3. Erwin Hoitink 4710 gr. 3 pnt

Tijdens de feestavond/ prijsuitreiking, zaterdag 16 november, zal de uitslag bekend gemaakt gaan worden.

De IJsselCup voor 2019 zit er weer op. In 2020, de 10de editie, gaan we natuurlijk weer de strijd met elkaar aan. Er zijn diverse locaties aangevraagd, begin volgend jaar zullen deze gepubliceerd worden op onze site. De 10de editie zal er alleen op de strekdammen gevist gaan worden.

Zondag 3 november wordt de eerste haven wedstrijd in Elburg weer gevist gaan worden. Tijdens de eerste wedstrijd gaan 21 deelnemers de strijd met elkaar aan.

arrow_upward