Arnd Los wint de 3e editie van de Leden Snert wedstrijd

maandag 13 november 2023

Veel, heel veel kleine vis deze editie.  
 

De 3e editie van de leden snert wedstrijd kon reken op 14 deelnemers, 1 daarvan had zich niet van te voren opgegeven maar gelukkig voor hem kon er nog een extra nummer uitgezet worden. De deelnemers waren allemaal mooi op tijd aanwezig zodat er meteen om 08:00 uur begonnen kon worden aan de stekloting. Als wedstrijdparcours had de organisatie gekozen voor de Deken Hooijmansingel en de Kloostertuin. 

De week voorafgaande aan de snert wedstrijd had het veel regent en zorgde ervoor dat het waterpeil in de gracht er hoog was. Daarnaast was het ook flink afgekoeld s ’nachts. Hoe zou de vis hierop reageren? 

Na een voorbereiding van net geen uur was iedereen klaar en klonk het startsein. Na een half uur werd het al snel duidelijk dat de hoofdmoot van de vangst zou bestaan uit kleine vis. Over bijna het hele parcours verdween er met grote regelmaat een voorntje of baarsje in het net. Je hebt natuurlijk plekken waar het harder gaat dan op andere plekken maar over het algemeen genomen was het goed vertoeven aan de Grolse Gracht.

Op de meeste nummers, en met name in de kloostertuin, kon je de vis onder het kantje wegvangen, meestal was een topsetje van 3 a 4 meter meer dan voldoende. Aan de Deken Hooijmansingel was het een ander verhaal, daar kwam de meeste vis van 11 meter. Ook werd hier brasem gevangen en dat is nu net de vis die de doorslag kan en zal geven.

Om 12:30 klonk het eindsignaal en kon de stand opgemaakt worden. Over het hele parcours werden enkele bonusvissen gevangen. Was jij een van de gelukkigen met een bonusvis dan klom je snel in de ranglijst. Over het algemeen kunnen we tevreden terugkijken op deze snert wedstrijd, veel, heel veel kleine vis en uiteindelijk mooie gewichten voor de tijd van het jaar.

Terwijl de organisatie druk was met het opmaken van de stand werden de deelnemers door Willy Ottink getrakteerd op een lekkere goed gevulde kop erwtensoep gemaakt door "FF anders" die de deelnemers zich goed lieten smaken.
Snert_1.jpg
Willy Ottink met de winnaars; vlnr Frans Oosterholt, Arnd Los en leo te Koppel

Uitslag 3de Leden Snertwedstrijd

 

1

Arnd Los

3960

gr.

2

Frans Oosterholt

3485

gr.

3

Leo te Koppel

3270

gr.

4

Jan Timmerije

2920

gr.

5

Joop Ottink

2560

gr.

6

Theo Wayerdink

2190

gr.

7

Paul Overkemping

1935

gr.

8

Andre Nijman

1905

gr.

9

Bas te Woerd

1690

gr.

10

Dinja Oosterholt

1780

gr.

11

Wiebe Theissen

1670

gr.

12

Erwin Wanink

1475

gr.

13

Hans Vrijdag

1300

gr.

14

Leo Helmers

 915

gr.

De wedstrijden aan de grachten zitten er nu op, er worden nog twee wedstrijden gevist onder de vlag van de GHV. Zo gaan we nog een keer met ± 20 man naar de haven van Elburg en zal de oliebollenwedstrijd nog gevist gaan worden. De oliebollenwedstrijd staat nu nog op de agenda voor 24 december, maar de organisatie is nog in beraad voor een andere datum. Houdt derhalve onze facebookpagina en de website in de gaten. 

 

arrow_upward