Leo te Koppel kampioen Grachtencompetitie 2023

zondag 15 oktober 2023

Zondag 15 oktober 2023 werd alweer de laatste wedstrijd gevist voor dit seizoen voor de Grachtencompetitie. Deze mooie viscompetitie bestaat uit 7 wedstrijden waarvan de deelnemers de twee slechtste wedstrijden mogen laten vervallen.

De wedstrijd van 15 oktober begon een uur later vanwege het feit dat het op de normale tijd van loten (7.00 uur). De spanning was al bij het loten te snijden. Wie van de kanshebbers loten bij elkaar in het vak was de grote vraag. Een andere vraag was natuurlijk hoe de vis zou reageren op de temperatuur terugval. Vissen zijn daar namelijk erg gevoelig voor.

Bedankje

Voordat er geloot werd nam voorzitter Erik Mentink het woord. Hij bedankte Leo te Koppel en Dinja Oosterholt voor het loten en uitzetten van het parcours. Bedankjes waren er ook voor Paul Overkemping (inschrijving / uitslagverwerking). En de voorzitter kreeg weer van de deelnemers een bedankje voor het schrijven van de verslagen. Erik hoopte dat iedereen voor volgend jaar zich weer in wil zetten zodat we volgend jaar ook weer een mooie competitie tegemoet kunnen zien.

De loting zelf bracht de volgend kanshebbers op de eindoverwinning bij elkaar in het vak. In het vak Hertenkamp/ BrouwersnÓ§s zaten de kanshebbers Leo te Koppel en Henk Bergerman. In het vak Maliebaan / Eibergseweg zaten Frans Oosterholt, Bas te woerd en Dinja Oosterholt. Spanning alom dus.

Kou

Na het prachtige weer van afgelopen tijd werd het in de nacht naar de zondag van de wedstrijd beduidend kouder. Het kon niet anders of dit had zijn weerslag op de vangsten. En dat bleek te kloppen. Na het beginsignaal om 8.00 uur kwamen de vangsten maar moeizaam op gang. Toen ook nog de regenbuien kwamen viel het op veel plekken helemaal stil. Er was gedurende de wedstrijden nog geen trend waar te nemen. Het enige was dat het overal kleine vissen waren die gevangen werden. Je hebt wel eens wedstrijden waar veel deelnemers de bonusvissen zoals brasems en zeelten vangen. Maar ditmaal een enkeling. De weging en het tellen van de vissen moest uitsluitsel geven.

Vak winnaars

Het vak Hertenkamp / BrouwersnÓ§s werd gewonnen door Henk Bargeman. Hij wist maar liefst 94 vissen te vangen die 1.820 gram wogen. Een goede tweede was Andre Nijman die mooie brasems had en in totaal 43 vissen die 3.255 gram wogen.

Het vak Maliebaan / Eibergseweg werd een prooi voor Frans Oosterholt die 72 vissen ving die 925 gram wogen. Een goede tweede werd Dinja Oosterholt met 53 vissen en 1.750 gram. 

In het vak Maliebaan / Eibergseweg ving Martijn Bijen nog twee prachtige brasems

Met de gegevens van de laatste wedstrijd bij de hand kon rekenmeester Paul Overkemping aan de slag om de eindstand op te maken en tevens de kampioen 2023 bekend te maken.

Algeheel kampioen werd dit jaar Leo te Koppel. Leo proficiat met dit mooie kampioenschap.

De volledige uitslag en tevens eindstand is te vinden op www.visseningroenlo.nl

 

 

Eindstand 1e vijf

1e Leo te Koppel           10 punten        11.160 gram     459 vissen (Kampioen)

2e Henk Bargeman        10 punten        9.865 gram      431 vissen

3e Dinja Oosterholt       11 punten        9.400 gram       435 vissen

4e Bas te woerd            11 punten        11.640 gram     331 vissen

5e Joop Ottink              12 punten        10.835 gram

 

Feestavond

De feestavond en tevens prijsuitreiking met een leuke bingo wordt gehouden op zaterdag 18 november. Aanvang 20.00 uur bij cafe Grolzicht aan de Oude Winterswijkseweg 35 in Groenlo. De partners zijn mede uitgenodigd.

 

Leden Snertwedstrijd

Op zondag 12 november wordt de Leden snert wedstrijd gehouden aan de stadsgracht. Deze wedstrijd wordt gezien als de afsluitende seizoen wedstrijd in de stadsgracht. Men kan zich opgeven via snertwedstrijd(at)visseningroenlo.nl . Na afloop wordt aan de deelnemers uiteraard een lekkere kop snert aangeboden.

Verdere uitslagen volgen zsm via de uitslagen pagina

Martijn Bijen met een mooie brasem

Martijn Bijen met een mooie brasem

 

arrow_upward