Roofvissen in de stadsgracht

zondag 24 september 2023

Er is op dit moment wat onduidelijkheid over het vissen op Roofvis op de stadsgracht in Groenlo.

We zien veel jeugd onder de 14 jaar op eigen houtje roofvissen in de stadsgracht zonder begeleiding. Jeugd onder de 14 jaar mag alleen roofvissen onder begeleiding van een Senior lid. Begeleider van een ander visvereniging die ook meevist moet dan in het bezit zijn van een dagkaart.  Deze bepalingen staan nu al op de jeugdledenkaart. Je bent een Senior lid als je 14 jaar of ouder bent (peildatum 1 Januari). We hebben deze regel ingesteld louter voor het welzijn van de roofvissen (snoek en baars). We adviseren nu al dringend om een onthaakmat, schepnet en een onthaaktang bij je te hebben.

Met ingang van 1 januari 2024 worden de onthaakmat, schepnet en onthaaktang verplicht als je gaat roofvissen in de stadsgracht.  

Maar de jeugd onder de 14 jaar mag dan alleen onder begeleiding van een senior lid roofvissen.

Het hoeft verder geen betoog dat je ook de juiste visdocumenten moet hebben van de Groenlose Hengelsport Vereniging. Zie hiervoor www.visseningroenlo.nl

Voor 2024 gaan we de actie ‘onthaakmat’ organiseren en gaan we kijken of we een jeugdcursus roofvissen kunnen organiseren. De eerste plannen voor een Streetfishing wedstrijd in de koude periode liggen er ook al. Ook zal er intensiever gecontroleerd worden.

arrow_upward