Verslag 1e IJC wedstrijd 2023

dinsdag 18 april 2023

De eerste wedstrijd om de IJsselCup zit er weer op, het decor voor deze wedstrijd was het veerpontje Bronkhorst - Brummen. Met name in het voorjaar zijn hier mooie vangsten te behalen, maar door de hoge waterstand, de vele regen en de lage temperatuur was het maar de vraag of de vis al massaal de rivier op getrokken was.  

Deze editie van de IJsselCup 12 deelnemers, om iedereen een eigen krib vak toe te kunnen wijzen had de wedstrijdcommissie de nummers uitgezet aan zowel de Bronkhorster  als de Brummense kant. Donderdag voorafgaande aan de wedstrijd werd er geloot wie er zondag af mocht reizen naar Bronkhorst en Brummen.  

Zondagochtend was iedereen mooi op tijd aanwezig en kon er meteen begonnen worden met het loten van de stek. Daarna, indien nog nodig, de auto uitpakken en op naar de stek. Om halfacht schalde “beginnen” over de IJssel. 

Snel een paar korven aanvoeren en wachten op de eerste aanbeet. Ondertussen elke 3 a 4 minuten aas controleren en opnieuw ingooien. Het duurde vrij lang voordat de eerste beten geregistreerd werden. De eerste vissen die gevangen werden waren dan ook de “geliefde” Oost-Europese grondels.  

Vak A Bronkhorst 
Er werd sporadisch wat gevangen. Zo had je drie beten achter elkaar en daarna was het weer een half uur stil. Je moest wel een bonusvis vangen om mee te doen voor de vakwinst. Remko Stöteler had het halverwege de wedstrijd nog aan de stok met een dikke metersnoek die er met zijn vangst vandoor wilde gaan. Na een gevecht van bijna 10 minuten was het uiteindelijk de snoek die aan het langste eind trok. Desondanks wist Remko daarna nog een paar bonusvissen te vangen wat hem vakwinst opleverde.  

Vak B Brummen 

Een deel van de IJssel waar we nog niet zo vaak een wedstrijd gevist hebben, voor de meeste dan ook redelijk onbekend. Vanaf het begin was het hier snel duidelijk dat er hard gewerkt moest worden voor een visje. Verschillende deelnemers zaten te worstelen met de gekozen afstand aangezien ze geregeld vast kwamen te zitten. Henk Geurkink had veel pech, ondanks dat hij in zijn kribvak een keer was gaan verzitten bleef hij veel vastzitten. Wie ook pech had was Rob te Braake, bij de weging kwam hij tot de ontdekking dat er een gat zat in zijn leefnet, een deel van de vis heeft hier dankbaar gebruik van. Rob Beerten en Dicky Dibbets, midden in het vak, kregen de vis goed aan de praat en wisten met grote regelmaat een vis te vangen, al waren die van Rob net een slag groter.  

 

De deelnemers die deze wedstrijd in Bronkhorst zaten mogen de volgende wedstrijd naar Brummen en vice versa.  

Door de 12 deelnemers is er 56495 gram vis gevangen, de vis was nog niet massaal aanwezig.  

Uitslag 1e IJsselCup wedstrijd 2023 

Vak A Bronkhorst 

 

 

 

Remko Stöteler  

8560 

gr. 

pnt. 

2. 

Ivo te Kortschot  

5475 

gr. 

pnt. 

Ruud Pasman 

3580 

gr. 

pnt. 

 

Vak B Brummen 

 

 

 

1.  

Rob Beerten  

12150 

gr. 

pnt. 

2. 

Dicky Dibbets 

10080 

gr. 

pnt. 

Rene Molenveld 

5150 

gr. 

pnt. 

 

Stand IJC 2023 na de 1e wedstrijd 

 

 

 

1. 

Rob Beerten 

12150 

gr. 

pnt. 

2. 

Remko Stöteler 

8560 

gr. 

pnt. 

3. 

Dicky Dibbets 

10080 

gr. 

pnt. 

4. 

Ivo te Kortschot 

5475 

gr. 

pnt. 

5. 

Rene Molenveld 

5150 

gr. 

pnt. 

6. 

Ruud Pasman 

3580 

gr. 

pnt. 

 

De volgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 7 mei, de nummers worden dan weer uitgezet bij Bronkhorst en Brummen. De eerstvolgende GHV-wedstrijd is de vierde wedstrijd van de voorjaarscompetitie, deze zal (mits de waterstand het toelaat) gevist worden aan de IJssel bij Zutphen. De week erop staat de eerste grachtencompetitie wedstrijd op het programma, opgeven hiervoor is nog steeds mogelijk. Voor meer info zie www.visseningroenlo.nl.  

arrow_upward