Verslag 2de VJC wedstrijd

maandag 11 maart 2024

Tweede VJC wedstrijd prooi voor Henk Bargeman
Voornamelijk kleine vis aan de Oude IJssel.
 

Voor de tweede wedstrijd van de Voorjaarscompetitie mochten de heren naar de Oude IJssel te Eldrik. Een mooie locatie waar bijna altijd vis te vangen is. De week voorafgaande aan deze wedstrijd is er door meerdere deelnemers geoefend en, zoals een deelnemer zei, leuk gevangen.
 

VJC_2024-3.jpg
Soms heeft vroeg uit de veren gaan zo zijn voordelen

De nummers staat op dit parcours op het fietspad wat het uitzetten makkelijk maakt. Door de deelnemers om en om te plaatsen, tussen de deelnemers een nummer overslaan, zat iedereen mooi ver uit elkaar.

Om 06:55 uur was iedereen aanwezig en alvorens te beginnen met het loten was er voor de liefhebbers een glaasje “Jans Foezel”. Na de Foezel werd er geloot en togen de deelnemers in kolonne naar de gelote stek. Snel opbouwen en daarna secuur peilen om een mooi schoon stuk te vinden waar het zou moeten gebeuren. 

Om iets voor 8:00 uur klonk het beginsignaal en de korven vonden hun plek naar de gekozen stek. Eén enkeling had de vaste stok klaar gemaakt en begon de stek, op een meter of 11, aan te voeren. Na een paar ballen voer of korven gebracht te hebben, met rijkelijk aas, was het wachten begonnen.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd hoefden de deelnemers niet lang wachten voordat ze beet kregen, het duurde dan ook niet lang voordat de eerste vissen in het leefnet verdwenen. Na nog geen half uur zat iedereen, gelukkig, in de vis. Voornamelijk kleine voorn maar verdeeld over het parcours ook grotere exemplaren.

Alleen het eerste anderhalf uur werd er redelijk gevangen. Vanaf ongeveer 09:30 uur was het schrappen en moest alles uit de kast gehaald worden om een beet te forceren. Dode pinkies, levende pinkies, casters, floaters, pieren, boilies alles wat aan aas meegenomen is werd aan de haak gedaan en sporadisch leverde dit een beet op. Er waren zelfs deelnemers die dipjes en strijksels uit de kist pakten om de eetlust van de vis op te wekken, met wisselend succes. Ivo te Kortschot wist hier door nog een platte te verleiden wat hem uiteindelijk vakwinst opleverde.

Overal winnaar Henk Bargeman had de gelukkige hand met het loten. Hij pakte een kopnummer en wist deze op een uiterst secure manier te verzilveren. Henk had bij far de meeste vis en ook een bonusvis.

Om 12:00 uur klonk het eindsignaal. Door de negen deelnemers is er 23705 gram vis gevangen, Vak A 11512 gram en 12193 gram in vak B. Na twee wedstrijden staat de teller op 31198 gram.
 

Vak A

 

 

 

1.

Ivo te Kortschot

3884

gr.

1

pnt.

2.

Theo Wayerdink

2204

gr.

2

pnt.

3.

Erwin Wanink

2131

gr.

3

pnt.

 

Vak B

 

 

 

1.

Henk Bargeman

4647

gr.

1

pnt.

2.

Remko Stöteler

3688

gr.

2

pnt.

3.

René Molenveld

2133

gr.

3

pnt.

 

Tussenstand VJC 2024

 

 

 

 

1.

Ivo te Kortschot

5697

gr.

3

pnt.

2.

Erwin Wanink

5161

gr.

4

pnt.

3.

Henk Bargeman

4647

gr.

5

pnt.


De volgende GHV wedstrijd is de derde voorjaarscompetitie wedstrijd, deze wordt gevist op zondag 24 maart. Als wedstrijdparcours is gekozen voor het Twente kanaal te Lochem (Intratuin).
 

Inschrijven voor de Grachtencompetitie en/ of de IJsselCup is ook weer mogelijk. Dit jaar anders dan andere jaren. Nu gaat het middels een formulier op de website. Na het achterlaten van je gegevens (naam, 06 nummer en e-mail adres) wordt het formulier verstuurd naar de wedstrijdcommissie en krijg je in het scherm te zien wat je moet doen om het inschrijfgeld te betalen.

arrow_upward