Verslag 2e GC wedstrijd

dinsdag 04 juni 2024

Wisselende vangsten tijdens tweede wedstrijd Grachtencompetitie.
 

Zondag 2 juni stond alweer de tweede wedstrijd voor de Grachtencompetitie op de kalender.

De wedstrijdcommissie had dit maal gekozen voor het parcours ’t Ravelijn/ Houtwal en Hertenkamp/ Brouwersnӧs. In deze twee vakken moest het gebeuren. De stekken waren zo uitgezet dat meerdere mensen een kopplaats hadden.

De loting had wederom een vlot verloop en dus konden de deelnemers al snel hun gelote stekken opbouwen. Het was enkele deelnemers bij de loting al opgevallen dat er op sommige ogenblikken een straf noordwestelijk windje stond.
 

Klokslag 8.00 uur klonk het beginsignaal voor de wedstrijd en al snel werden de eerste visjes gevangen.
 

Vak: ’t Ravelijn/ Houtwal:
Maar in het vak ’t Ravelijn/ Houtwal viel het op sommige momenten helemaal stil. Daar moest men dan ook tegen de wind in vissen. Na een half uur ving Erik Mentink daar een brasem. Verder ging het een beetje gelijk op en na afloop waren er geen echte uitschieters qua vangsten. Het hoogste gewicht had Erik Mentink en de meeste vissen had Henk Bargerman. Hij ving er 47 met een gewicht van 1.050 gram. Henk Bargerman wist het vak te winnen.


Vak: Hertenkamp/ Brouwersnӧs:
In het vak Hertenkamp/ Brouwersnӧs een omgekeerd verhaal ten opzichte van het vak ’t Ravelijn/ Houtwal. Daar grote vangsten qua gewicht en mindere aantallen. In dit vak waren het de brasems die een hoofdrol voor zich op eisten. Erwin Wanink en André Nijman vingen ieders vier brasems. Maar ook Willy Ottink en Erik ter Heurne vingen brasems. Het meeste gewicht aan vis in dit vak had Erwin Wanink. Maar liefst 8.670 gram. De meeste vissen had Willy Ottink. Hij ving er 40 en die wogen 3.570 gram. Dit leverde hem uiteindelijk de vakwinst op.

Al met al kan weer teruggekeken worden op een mooie en goed georganiseerde wedstrijd. Voor de uitslag en tussenstand kunt u kijken op www.visseningroenlo.nl. De eerstvolgende GHV wedstrijd is de voorlaatste voorjaarscompetitiewedstrijd. Deze zal zondag 9 juni gevist worden aan de oever van de Oude IJssel te Doetinchem (Stokhorst).

De volgende grachtencompetitie wedstrijd wordt gevist op zondag 30 juni.

arrow_upward