Verslag 2e IJsselCup wedstrijd 2023

maandag 08 mei 2023

Zoals gebruikelijk had iedereen er weer zin in en was derhalve mooi op tijd aanwezig en kon er meteen begonnen worden met het loten van de stek. Het water was ten opzichte van de eerste wedstrijd bijna een halve meter gedaald en de watertemperatuur ruim 5 graden gestegen, de voortekenen waren dus goed. Hoe zou de vis er op reageren?

Na een klein uurtje opbouwen was iedereen klaar en klonk het beginsignaal.

Eerst de stek aanvoeren met voldoende aas, en na een korf of drie vissen maar. Zeker in het begin veel aas brengen en met grootte regelmaat, elke 2 a 3 minuten, inhalen en opnieuw ingooien. Het duurde niet lang voordat eerste beten geregistreerd en de eerste vissen gevangen werden.

Vak A Bronkhorst
Zoals verwacht (gehoopt) werd er geregeld een brasem gevangen, met name op de hogere nummers. Op de lagere nummers moest je verder in vissen en werd er voornamelijk kolblei en winde gevangen. Niet iedere deelnemer zat lekker in de beet, op de lagere nummer zat er meer tijd tussen de beten dan op de hogere nummers. Dicky Dibbets zat op nummer vijf en wist in een rap tempo een mooi netje vis te vangen, hij ving met afstand de meeste brasems en daarnaast ook nog de nodige windes en kolbleien. Nummer twee, Rob Beerten, zat in een mindere krib maar wist door veel aas te brengen de vis aan de praat te krijgen en te houden wat resulteerde in een tweede plek. Derde werd Henk Geurkink die met name in de eerste helft van de wedstrijd enkele dikke bonusvissen wist te vangen.

Vak B Brummen

Na overleg met HSV “De Karper” uit Brummen mochten we deze keer ook weer links van het pontje de nummers uitzetten. Een krib waar het de eerste wedstrijd lastig vissen was hebben we er uit gelaten en vervangen door de krib erna, dit was echter ook geen goede keuze. Het was het eerste uur hard werken om een beet uit te lokken. Na ruim een uur werd het beter en werd er geregeld vis gevangen. Ook hier werd er brasem gevangen maar de hoofdmoot bestond uit kolblei. Remko Stöteler zat op nummer drie en viste weer een dijk van een wedstrijd. Naast een paar dikke brasems en windes ving hij ook nog eens twee barbelen te vangen. Zijn buurman links, Ivo te Kortschot, kreeg de vis niet aan de praat en nadat hij terug ging na 25 meter kwam ook de vis, zijn vangst bestond voornamelijk uit kolblei maar ook hij had enkele dikke vloermatten van brasems. Nummer drie Ruud Pasman zat ook lekker in de vis en wist ook enkele dikke platten en een pracht van een barbeel te vangen wat net niet genoeg was voor de tweede plaats in het vak.
 

Door de 12 deelnemers is er 141469 gram vis gevangen, de visserij begint op gang te komen op de IJssel. Na twee wedstrijden staat de teller op 197964 gram.

Uitslag 2e IJsselCup wedstrijd 2023

Vak A Bronkhorst

 

 

 

 

1

Dicky Dibbets

29132

gr.

1

pnt.

 

2.

Rob Beerten

19889

gr.

2

pnt.

 

3

Henk Geurkink

16487

gr.

3

pnt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vak B Brummen

 

 

 

1.

Remko Stöteler

16830

gr.

1

pnt.

2.

Ivo te Kortschot

12820

gr.

2

pnt.

3

Ruud Pasman

12300

gr.

3

pnt.

                   

Stand IJC 2023 na de 2e wedstrijd

 

 

 

1.

Remko Stöteler 

25390

gr.

2

pnt.

2.

Dicky Dibbets

39212

gr.

3

pnt.

3.

Rob Beerten

32039

gr.

3

pnt.

 

De volgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 27 augustus en de nummers kunnen dan eindelijk weer worden uitgezet bij de windmolens in Zutphen. De eerstvolgende GHV-wedstrijd is de vijfde wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Totdat we weer voor de competitie naar de IJssel gaan zijn er nog meerdere wedstrijden die onder de GHV vlag gevist gaan worden voor de data zie www.visseningroenlo.nl.

 

arrow_upward