Verslag 3e GC wedstrijd

maandag 01 juli 2024

Wisselende vangsten tijdens derde wedstrijd Grachtencompetitie.

Na de tropische temperaturen waren de verwachtingen niet hoog gespannen voor de derde viswedstrijd voor de Grachtencompetitie. Deze werd op zondag 30 Juni gevist aan de boorden van de stadsgracht. Het is altijd lastig inschatten hoe de vis zal reageren op de hoge temperaturen.

’s Morgens bij de loting was het regenachtig en dat betekende dat de visparaplu tevoorschijn moest komen om nog enigszins droog te kunnen zitten. De loting had wederom een vlot verloop.

Als wedstrijdparcours was ditmaal gekozen voor het eilandje de Halve Maan en de Kloostertuin / Dkn. Hooijmansingel. Twee prachtige stukken gracht om te vissen.

De wedstrijd

Op de Halve Maan een wisselend beeld. Op de ene plek werden brasems gevangen en op andere plekken uitsluitend kleine vis. Tijdens de regen die tot 10.30 uur aanhield was het lastig vissen en dat verbeterde toen het droog werd. Droog bleef het tot het einde van de wedstrijd. Frans Oosterholt ving in dit vak 3 brasems en Paul Overkemping 1 brasem. Mooie bonusvissen die zorgen voor het nodige gewicht. Maar ze konden geen grote aantallen vangen. Dat was wel zo bij Michael Drees, hij ving 68 vissen. Die vissen hadden een gewicht van 1.160 gram en dat leverde hem de vakwinst op. Het hoogste gewicht in dit vak had Frans Oosterholt met 6.540 gram. Hij werd derde in het vak en Paul Overkemping werd tweede met 27 vissen die 2.955 gram wogen.

GC_2024_7.jpg
Paul Overkeming met een prachtige Grolse brasem.

Kloostertuin

In het vak Kloostertuin / Dkn. Hooijmansingel deze wedstrijd geen brasems. Maar wel kleine vis en bij een enkeling zeer veel kleine vis. Hier waren de aantallen vis iets hoger dan in het andere vak met als uitschieter Henk Bargeman met maar liefst 113 vissen. Dit is de eerste keer deze competitie dat iemand meer dan 100 vissen vangt. Al deze vissen wogen 2.100 gram en dit leverde Henk dan ook de vakwinst op. Tweede werd Martijn Bakker met 40 vissen en 1.055 gram. Erik ter Heurne werd derde met 40 vissen die 1.035 gram wogen.

In totaal werden deze wedstrijd 521 vissen gevangen met een gewicht van 22.035 gram.

De volgende wedstrijd wordt op zondag 14 juli gevist.

arrow_upward