Verslag 5e voorjaarscompetitiewedstrijd

dinsdag 23 mei 2023

Voor de 5e wedstrijd zochten we het een keer in de buurt, geen Eefde, Eldrik of Zutphen deze keer maar Borculo, de nieuwe brug aan de Berkel om precies te zijn. Na de vorige wedstrijden nu een compleet andere visserij,  geen medium of heavy feeders maar een lichte picker of de vaste stok moesten het doen om de vis aan de schubben te komen. Echte alleskunners die deelnemers aan de voorjaarscompetitie!

De Berkel, ontspring als klein beekje in Duitsland en mondt na ruim 100 kilometer uit in de IJssel bij Zutphen, is een mooi riviertje die door de Achterhoekse landerijen meandert met een diverse biotoop. Zo kun je er o.a. brasem, karper, voorn en zeelt vangen.

Helaas deze keer vier afmeldingen. Het uitzetten verliep soepel en doordat we maar met zo weinig  waren konden we om de andere “visstoep” uitzetten zodat we lekker ruim uit elkaar zaten. Tijdens het uitzetten was er genoeg activiteit op het water te bespeuren, dat gaf de burger moed.

De deelnemers waren allemaal ruim op tijd aanwezig (voordeel van een “thuiswedstrijd”) waardoor er eerder met het loten begonnen kon worden. Na het loten naar de stek en opbouwen maar, na een kleine 45 minuten was iedereen zover en om 7:50 uur klonk dan ook het beginsignaal.

Snel een voerplek aanvoeren en vissen maar. Tijdens het aanvoeren ging de eerste dobber al onder en was de eerste vis een feit. Er stond een mooi stroompje waardoor er licht driftend gevist kon worden, elke drift weer een paar maden of caster bijschieten om de vis te lokken en de reeds aanwezige vis aan de praat te houden. Over het hele parcours werd er geregeld een vis gevangen, voornamelijk voorn. Op de lage nummers werd ook brasem gevangen. Naarmate de wedstrijd vorderde werden beten minder maar de vissen groter. Op de kop zat Henk Bargeman  die naast een aantal mooie maat voorns ook drie brasems wist te vangen. Zijn buurman, Erwin Wanink, zat ook lekker in de vis en wist ook enkele platten te vangen. Op de overige nummers werd ook redelijk gevangen maar, op Paul Overkemping na, zat er geen brasem tussen. Halverwege de wedstrijd werden de vangsten vanaf drie en hoger minder en was het schrapen. De trukendoos moest open om toch nog vis te kunnen verleiden.

Om 12:00 uur was gedaan en kon de weegploeg aan de slag.

Door de vijf deelnemers is er 25760 gram vis gevangen. Na vijf wedstrijden staat de teller op 105945 gram.

Uitslag 5e VJC wedstrijd

 

 

 

 

 

1

Henk Bargeman

 8970

gr.

1

pnt.

 

2

Erwin Wanink  

 7660

gr.

2

pnt.

 

3

Paul Overkemping

 4035

gr.

3

pnt.

 

Stand na de 5e VJC wedstrijd

 

 

 

 

1

Henk Bargeman

19410

gr.

12

pnt.

2

Remko Stöteler 

18485

gr.

14

pnt.

3

Erwin Wanink  

14470

gr.

21

pnt.

               

De eerst volgende GHV wedstrijd, 28 mei,  is de tweede Grachtencompetitie wedstrijd en een paar dagen later, 31 mei,  staat de eerste jeugdcompetitiewedstrijd op het programma. De zesde wedstrijd om de voorjaarscompetitie wordt op 4 juni gevist, de nummers worden dan uitgezet boven de sluis te Eefde.

arrow_upward