Verslag 6e VJC wedstrijd

zondag 09 juni 2024

Rene Molenveld wint de 6e voorjaarscompetitie wedstrijd.

Het is ongekend spannend in de strijd om de 1ste plek.

Op zondag 9 juni, het was een bewolkte en winderige dag, waren de deelnemers van de voorjaarscompetitie weer mooi op tijd aanwezig voor de voorlaatste competitiewedstrijd, helaas waren we ook deze wedstrijd niet compleet.

Terwijl de wedstrijdcommissie nog druk in de weer was met het uitzetten stonden de heren al te ouwehoeren boven op de dijk. De voorlaatste wedstrijd werd gehouden aan de oevers van de Oude IJssel bij Stokhorst in Doetinchem. De deelnemers waren enthousiast en vol verwachting maar helaas bleek de visvangst in vak B behoorlijk tegen te vallen.

Vak A, nr. 1 t/m 4.
In tegenstelling tot vak B, was vak A aanzienlijk beter. Hier leek de vis hongerig te zijn, en de deelnemers konden hun hart ophalen. Remko Stöteler beet het spits af en binnen een half uur had hij twee prachtige brasems gevangen. Deze vroege vangsten gaven hem een uitstekende uitgangspositie voor de rest van de wedstrijd. Maar Helaas voor hem viel het na anderhalf uur helemaal stil. Zijn buurman, Bas te Woerd, wist met de vaste stok een mooi netje vis te vangen maar er zat jammer genoeg geen bonusvis tussen. Rene Molenveld daarentegen had wel meerdere bons vissen maar de laatste was toch wel de mooiste. Hij wist na een gevecht van meerdere minuten een mooie zeelt te vangen en dat bleek achteraf genoeg voor vak- en dagwinst. Robert ten Have zat qua vis meer in het A vak dan het B vak, ook hij kreeg de vis niet aan de praat en moest genoegen nemen met een paar visjes.

VJC_2024-11.jpg

Rene met een pracht van een zeelt.


Vak B, nr. 5 t/m 7.
In vak B wilde de vissen niet echt bijten. De deelnemers wisten slechts enkele kleine visjes te vangen, zonder dat er ook maar één bonusvis tussen zat. Ondanks deze teleurstellende vangsten, was er toch een “winnaar’. Ivo te Kortschot wist met een minimaal verschil van 21 gram Theo Wayerdink te verslaan Paul Overkemping kon net als Ivo en Theo de vis niet verleiden en werd derde in het vak.

Om 12:00 uur klonk het eindsignaal. Door de zeven deelnemers is er 21328 gram vis gevangen, Vak A 16301 gram en 5027 gram in vak B. Na zes wedstrijden staat de teller op 145695 gram.

Vak A

 

 

 

1.

René Molenveld

6833

gr.

1

pnt.

2.

Remko Stöteler

5234

gr.

2

pnt.

3.

Bas te Woerd

2662

gr.

3

pnt.

 

Vak B

 

 

 

1.

Ivo te Kortschot

1709

gr.

1

pnt.

2.

Theo Wayerdink

1688

gr.

2

pnt.

3.

Paul Overkemping

1630

gr.

3

pnt.

 

Tussenstand na de 6de VJC wedstrijd.

 

 

 

 

1.

Remko Stöteler

30917

gr.

11

pnt.

2.

Ivo te Kortschot

16525

gr.

11

pnt.

3.

René Molenveld

23643

gr.

14

pnt.

 

De volgende GHV competitiewedstrijd is de zevende en laatste voorjaarscompetitie wedstrijd, deze wordt gevist op zondag 23 juni. Aangezien de twee minste resultaten komen te vervallen wordt het een zeer interessante wedstrijd, wie o wie gaat er met de eretitel aan de haal?  Als wedstrijdparcours voor de laatste wedstrijd is gekozen voor de Berkel te Eibergen (Loobrug, Apedijk).

Voordat de heren de degens gaan kruisen is het eerst nog tijd voor de 3e jeugdviswedstrijd, deze staat op de agenda voor woensdag 19 juni, het zal weer druk zijn aan de vijver op de Hartreize.

arrow_upward