Verslag 5e IJsselCup wedstrijd

maandag 25 september 2023

Veel kleine vis de 5e IJsselCup wedstrijd. 

Rob Beerten gaat met de dagwinst aan de haal. 

De 5de wedstrijd van de IJsselCup werd gevist aan het Ganzenei te Brummen, door een aantal afmeldingen twee vakjes van 4 deze keer. Vak A stroomopwaarts en Vak B stroomafwaarts.  

Het waterpeil is sinds de laatste wedstrijd aardig gezakt, net als de watertemperatuur, is dit een teken voor de vis om reserves voor de winter aan te leggen? Tijdens het uitzetten was er activiteit op het water te zien, zou het weer zo’n dag worden?  

Na het loten gingen de deelnemers uiteen en begonnen met de voorbereiding. Om klokslag 8:00 uur  

klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden.  


IJC_24-09_23_0.jpeg
Een stevige hengel is wel op zijn plaats! 

Vak A: 

Door sommige deelnemers werd er bijna vanaf het begin vis gevangen, kleine vis maar beter iets dan niets. Voor de deelnemers in het midden duurde het wat langer maar ook wisten ze kleine vis te vangen. Na ongeveer een uur begon het beter te lopen en werden er ook bonusvissen in de vorm van brasem en winde gevangen. De kleine vis was nog steeds aanwezig en op sommige plekken kwam de een na de andere kleine voorn of winde boven water. Sporadisch kwam er nog een vis van formaat boven water maar het was vooral de kleine vis wat de klok sloeg. Tegen de klok van elven werd het wat rustiger maar werd er in het vak ook grove vis gevangen.
 

IJC_24-09_23_3.jpeg  

Dagwinnaar Rob Beerten met een schiterende barbeel. 

Vak B: 

In tegenstelling tot A vak zaten de deelnemers vanaf het begin in de beet en hier werden ook vrijwel meteen de grovere vis gevangen. Met name op nummer acht zag je geregeld een kromme hengel. Hier werd naast dikke windes, grote brasems, bakken van voorns ook enkele fraaie barbelen gevangen. De andere deelnemers wisten ook geregeld een vis te vangen, opvallend veel grote voorns,  maar moesten met lede ogen aanzien hoe Rob Beerten met grote regelmaat dikke vis aan het scheppen was. Na mate de wedstrijd vorderde werden op de andere nummers ook zo nu en dan een dikke winde of brasem gevangen. Pechvogel was Rob te Braake, de eerste twee uur ving hij met grote regelmaat een vis maar daarna kwam hij tot twee keer toe vast te zitten met als gevolg dat hij alles kwijt was. Nadat hij zijn hengel opnieuw opgetuigd had wist hij maar een vis te vangen.  

 

Om 12:30 uur klonk het eindsignaal. Snel opruimen en wegen. Door de acht deelnemers is er 82273 gram vis gevangen, Vak A 33700 gram en 48573 gram in vak B. Na vijf wedstrijden staat de teller op 390915 gram. We zitten in een stijgende lijn en de beste tijd aan de IJssel moet nog aanbreken.  

 

Uitslag 5e IJsselCup wedstrijd 2023 

Vak A  

 

 

 

Remko Stöteler 

12880 

gr. 

pnt. 

2. 

Dicky Dibbets 

12260 

gr. 

pnt. 

Ruud Pasman  

6345 

gr. 

pnt. 

 

 

 

 

 

 

Vak B  

 

 

 

1.  

Rob Beerten  

23036 

gr. 

pnt. 

2. 

Ivo te Kortschot  

11200 

gr. 

pnt. 

Henk Geurkink  

9888 

gr. 

pnt. 

 

Stand IJC 2023 na de 5e wedstrijd 

 

 

 

1. 

Dicky Dibbets 

78577 

gr. 

pnt. 

2. 

Remko Stöteler 

43800 

gr. 

pnt. 

3. 

Rob Beerten  

65882 

gr. 

10 

pnt. 

 

De volgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 8 oktober, de nummers worden dan wederom uitgezet aan het Ganzenei te Brummen. I.v.m. de zonsopkomst wordt er om 07:30 uur geloot, er wordt gevist van 08:30 uur tot 13:00 uur.  

 

 

arrow_upward