Visfeest aan de vijver van de Hartreize

donderdag 01 juli 2021

Vele glunderende gezichten van de kinderen die deelnamen aan de eerste jeugdwedstrijd aan de vijver van de Hartreize op woensdag 30 juni. Hier hadden ze lang naar uitgekeken. Ondanks de motregen en het kille weer, schoolkampen en toch ook nog corona waren er toch nog 13 kinderen die hun beste beentje voort zetten om een gooi te doen naar de eerste plek.

De organisatie had een leuk parcours uitgezet rond de vijver van de Hartreize en de verwachting was dat er weer veel vis gevangen zou worden. Dit kwam uit, maar door het kille weer en het feit dat veel vissen weer van de haak vielen werd het toch iets minder dan bij echt warm weer.

Vrijwilligers

De Groenlose Hengelsport Vereniging was met zo’n 15 vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden, maar vooral om de kinderen met raad en daad bij te staan. Dit werd door de kinderen en de aanwezige ouders zeer gewaardeerd.

Om 20.00 uur klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt voor de eindrangschikking. Ondertussen was Jim’s ijscokar gearriveerd en alle kinderen en hun ouders werden getrakteerd op een lekker ijsje. En daarnaast was er nog ranja.

Prijsuitreiking

Toen de mooie prijzen werden uitgestald was de spanning voelbaar. Wie o wie werd eerste en mocht dus als eerste een prijs uitzoeken. Maar voordat het zover was had voorzitter Erik Mentink nog een paar mededelingen voor de kinderen.

 

·         De Finale van de jeugdwedstrijden wordt op woensdag 14 juli gevist aan de stadsgracht. De kinderen moeten zich om 18.00 uur verzamelen op de Maliebaan. De deelname is wederom gratis en iedereen ontvangt een leuke prijs. Als je de eerste wedstrijd van 30 juni niet hebt mee gedaan dan kun je 14 juli alsnog meedoen.

·         Nu het zich laat aanzien dat de kermis in Groenlo doorgaat, zal de kermisviswedstrijd voor de jeugd op zondag 22 augustus worden gehouden.

·         De kinderen t/m 13 jaar mogen ook gratis mee vissen met de Open Zomeravond wedstrijden die gehouden worden op woensdag 7 juli en 21 juli. Loting is beide dagen vanaf 17.45 uur op de Maliebaan. Maximale hengellengte is 5 meter.

·         De jeugd kan nog steeds foto’s aanleveren van mooie vangsten in de stadsgracht voor de GHV Vis Challenge. Aanleveren via whats app versturen naar Ivo te Kortschot. Dat kan via nr  06-22433113

·         De jeugd t/m 13 jaar kan nog steeds de gratis jeugdvisacte downloaden via www.visseningroenlo.nl

Uiteindelijk was het Ralf Beusink die met 45 vissen eerste werd. In totaal zijn er 375 vissen gevangen. Een mooi resultaat.

Uitslag 30 juni:

1) Ralf Beusink 45 vissen

2) Jorn Banning 38 vissen

3) Jayden te Brake 37 vissen

4) Bas klein Avink 33 vissen

5) Mees Westhoff 31 vissen

6) Lars Kroekenstoel en Finn Weenink 30 vissen

7) Tjarko Branten 28 vissen

8) Ivar Kroekenstoel 25 vissen

9) Twam Remmelink en Daan Papen 24 vissen

10) Lasse Ribbers 17 vissen

11) Puk te Woerd 13 vissen

 

arrow_upward